Haberler

Başkan Yücel Hıdırellez Kutlamalarına Katıldı

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Alanya Hıdırıllez Şenlikleri, Türk geleneklerine göre kutlandı.

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Alanya Hıdırıllez Şenlikleri, Türk geleneklerine göre kutlandı. Denize dilek taşı atan ve dilek ağacına kilit asan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tüm dünya için "huzur" diledi.

"Dileğinle Gel Alanya" sloganıyla geçen yıl Alanya Belediyesi tarafından başlatılan ve vatandaşların takdirini toplayan Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl Belediye arkasındaki Galip Dere Plajında 2. kez düzenlendi. Şenliğe, ev sahibi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yanısıra Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜM DÜNYA İÇİN HUZUR DİLEDİ

Hıdırellez'in Türk dünyasında, ilk çağlardan günümüze kadar devam eden bir gelenek olduğunu hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tüm dünya için huzur dileklerinde bulundu. Bir kağıda "huzur" yazarak dilek ağacına kilitleyen Başkan Yücel, huzurun insanlık için her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı.

Protokol üyeleri ile şenlik meydanını gezen Alanya Belediye Başkanı Yücel, vatandaşlarla sohbet etti, çocuklarla yakından ilgilendi, dileklerini sordu.

DENİZE DİLEK TAŞI ATTI

Hıdırellez geleneklerine göre tertiplenen şenlikte, Başkan Yücel, Kaymakam Tanrıseven'le birlikte denize dilek taşı attı, çocuklarla hıdırellez ateşinden atladı. Yücel, deniz kenarına toplanan vatandaşların yaktığı dilek fenerlerini onlarla birlikte uçurdu.

ONUR ONUR GRUBU VATANDAŞLARI COŞTURDU

Şenlik meydanına toplanan vatandaşlar, masal kahramanı Rapunzel ve yöresel kıyafet köşesinde fotoğraf çektirdikten sonra Hıdırellez'e özgü dileklerini diledi. Dilek Tahtasına isteklerini yazan, en çok arzuladıkları şeyleri küçük kağıtlara yazarak dilek ağacına asan çocuklar ve vatandaşlar, eğlenceyi ise Alanya Belediyesi Mehter Takımı ve Onur Onur gurubuyla yaşadı. Onur Nalyapan ve orkestrası şenliliğe katılan vatandaşları, bir birinden güzel Türk müzikleriyle eğlendirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Hıdırellez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title