Haberler

Başkan Yılmaz'dan Vezirköprü'ye Arıtma Tesisi Müjdesi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde muhtarlarla gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeye yaklaşık 10 milyon maliyetli Atık Su Arıtma Tesisi ihalesinin 2,5 ay içerisinde gerçekleşeceği ve 2019 yılından öncede hizmete girmesi hedefinin olduğu müjdesini verdi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde muhtarlarla gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeye yaklaşık 10 milyon maliyetli Atık Su Arıtma Tesisi ihalesinin 2,5 ay içerisinde gerçekleşeceği ve 2019 yılından öncede hizmete girmesi hedefinin olduğu müjdesini verdi.

İlçelerde muhtarlarla gerçekleşen istişare ve bilgilendirme toplantılarına Vezirköprü'de devam edildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ilçenin genel bir değerlendirmesi yapıldı, yatırımlar hakkında bilgiler verildi, muhtarların talep ve önerileri alındı.

Toplantıda konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2011-2014 tarihleri arasında il özel idare bünyesinde Vezirköprü'ye 6,5 milyon TL yatırım yapıldığını, Büyükşehir Yasası'nın çıkmasının ardından 3 yıl içerisinde yaptıkları yatırım tutarının 81 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

İlçelerdeki sorunların tamamen giderilmesi, yatırımlarla kalkınmasının sağlanması için kısıtlı imkanlara rağmen büyük çalışmalar yapıldığını ifade eden Yılmaz, artık ilçelerde, köylerde yol, su ve kanalizasyon sıkıntısının yaşanmaması için büyük çabalar sarf ettiklerini kaydetti.

"Artık bazı şeyleri geride bırakmak, başka hedeflere odaklanmak istiyoruz" diyen Yılmaz, "Alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından bu enerjiyi kırsal faaliyetlerin kalkınmasına döndürmemiz lazım. Cumhuriyet kurulduğundan buyana iyi veya kötü yollar yapılıyor. İnanılmaz paralar harcanıyor. Biz şuan en iyisini yapıp sorunları çözdükten sonra kenara bırakıp, kaynakları ve imkanları kırsal kalkınma denen içi boşalmış ekonomisi çökmüş olan köylerimizi yeniden canlandırmak için kullanmak istiyoruz. Hükümetimizin ve yerel yöneticilerin hedefi bu. Artık sizin yol, su, köprü soranlara bunlar geride kaldı, hepsi yapıldı, başka konular konuşalım demenizi istiyoruz. Çalışmalarımıza en kötü durumda köylerden başladık, sırayla geliyoruz. Sabırlı olmamız gerekli. Bazı yerlerin ise turizm potansiyeli olduğu için biraz daha efor sarf ettik. Bunun çok büyük faydası oldu ilçelerimize" dedi.

Vezirköprü atık su projesi ihaleye çıkıyor

Yusuf Ziya Yılmaz, muhtarlara ve Vezirköprü halkına konuşmasında müjde verdi. Vezirköprü ilçesinde atık su arıtma tesisi yapılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan takipler sonucu projenin SUKAP kapsamında programa alındığını belirtti.

2,5 ay içerisinde ihalenin gerçekleşeceğini açıklayan Yılmaz, "Proje 7 milyon TL tutarında. Diğer işlemleriyle birlikte 10 milyon TL'yi bulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi bu proje bedelini karşılayacak. SUKAP kapsamında 500 bin TL para şuan ayrıldı. Vezirköprü büyük ve iktisadi bir ilçe. Tarihi değerler ve estetikler taşıyan ilçede evlerden çıkan kanalizasyon orada burada derelere akıyor. Bu sorunu gidereceğiz. Bu yazın temelini inşallah atacağız. 2019'dan önce bitirmemiz lazım. Bunu hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında şehrimizde tüm sorunları gidermiş olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Vezirköprü ilçesinin en önemli turizm bölgelerinden birinin Kunduz Yaylası olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, Tavşan Dağı Yaylası'nın da bir o kadar önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, bu yönde çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz İbrahim Şahin Vezirköprü Samsun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title