Haberler

Başkan Yılmaz'a Ahilik Haftası Ziyareti

Samsunlu Esnaf ve Sanatkar Odaları temsilcileri Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Samsunlu Esnaf ve Sanatkar Odaları temsilcileri Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarete Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, Maden Sanatkarları Odası Başkanı Uğur Tüfekçi, 19 Mayıs Şoförler Odası Başkanı İffet Gören ve Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı katıldılar.

Ziyaret sırasında konuşan Samsun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Genççakır, Ahilik kültürünün temelinde iyi ahlak ve dürüstlüğün yattığını söyleyerek, "Biz küçük esnaflar olarak geçmişi çok eskiye giden bu kültürü yaşatmanın ve hatırlatmanın çabası içerisindeyiz. Bunu için hafta içerisinde bazı etkinlikler ve organizasyonlar yaptık. Ancak gönlümüz bu haftanın çok daha geniş katılımlı ve bu kültürün ruhunu yansıtacak şekilde daha zengin içerikle yapılması. Seneye bu konuda çok daha farklı bir haftanın hazırlığı içinde olacağız" dedi.

Başkan Yılmaz da Ahilik ahlakı ve kültürünün aslında sadece küçük esnafı işaret etmemesi gerektiğini belirterek, "Ahilik ahlakı ve kültürü bence tüm sanayici ve işadamları da dahil ticaretle uğraşan her kesimin taşıması gereken bir kültür. Ahilik bence iyi ticaret ve iyi esnaflık ahlakıdır. Ben bu güzel kültürün çok daha geniş halk kesimlerince bilinmesi ve özümzenmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı bir kere daha tebrik ediyor ve hayırlı bol kazançlı güzel işlerinin olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu arada konukları tarafından Başkan Yılmaz'a ziyaretin anısı olarak "Ahilik Nasihati"nin yazılı olduğu bir çerçeve hediye edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Ahilik Haftası Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title