Haberler

Başkan Yazgı Güzelyurt'u Ziyaret Etti

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ilçe ziyaretlerini Güzelyurt'la devam etti.

Güzelyurt İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, İlçe il genel meclisi ve belediye Meclis üyelerini de ziyaret eden Başkan Haluk Şahin Yazgı, beraberindeki heyet ile ilçe meydanında halk ile bir süre sohbet etti. Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, ilçelerinde turizm potansiyelinden bahsederken turizm konusunda son yıllarda ilçeye daha güzel yatırımlar yapıldığını ifade etti. İlçenin doğal yapısı korunarak sokak güzelleştirmesiyle beraber ilçede sosyal tesisleşmenin önem kazandığını, artık yerli yabancı turistlerin konaklayabileceği birçok mekanın bulunduğunu söyledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, ilçelerini ziyarete gelen Başkan Yazgı ve beraberindeki heyeti, yakın tarihte varlığından haberdar oldukları Kaya Camisine götürdü. Birçok medeniyete ışık tutan ve nüfus mübadelesi öncesinde Müslümanlarla, Hıristiyanların bir arada yaşadığına kanıt olan kilise bölgesi yakınındaki Kaya Cami, Güzelyurt'ta bulunan tarihi yapıtların ilkleri arasında olduğunu kanıtlıyor. Başkan Demircioğlu, gerekli izinlerin alınmasıyla beraber Kaya Camisinde restore çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Şahin Yazgı İsmail Ünal Güzelyurt Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title