Haberler

Başkan Yavaş, Üniversiteliler ile Turizmi Konuştu

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin turizm merkezi olabilmesi için her kesim ile istişarede bulunuyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin turizm merkezi olabilmesi için her kesim ile istişarede bulunuyor. Esnafla başlayan toplantılar Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile devam etti. Sındırgı Belediyesi ve MYO ortak bir çalışmaya imza atarak "Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler" projesini hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve MYO Müdürü Prof. Dr. H. İbrahim Özmen öğrencilerle kahvaltıda buluşarak, proje hakkında bilgiler verdi.

Sındırgı'nın gelişimine her zaman katkı sağlayacaklarını belirten Sındırgı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. İbrahim Özmen; "2006 yılından beri Sındırgı'da görev yapıyorum ve hep Sındırgı'nın nasıl katkı sağlayabiliriz, buraların sosyal ekonomik gelişimine nasıl bir faydamız olabilir, Sındırgı'nın geleceğine nasıl bir iz bırakabiliriz telaşesini, düşüncesini her zaman taşıdık. Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler etkinliğinde Sındırgı'ya bir sosyal dokunuşumuz olması açısından son derece önemli. Belediye başkanımızla birlikte böyle bir etkinlikte görev almak bizleri mutlu ediyor. Bu etkinliği gerçekleştirirken o sokakta yaşayan vatandaşlarımızın da çehresi değişecek. Mezuniyete gelen ailelerimizin ve misafirlerimizin okulumuza bakış açısı değişmiş olacak. Bizler açısından ufak dokunuşlar olacak ama ile için büyük değişimlere sebep olacağına inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Bu şehrin kaybedilen ekonomisini, kültürünü sosyal yapısını bir yirmi yıl sonra, otuz yıl sonra hem doğal hem de para kazanabilecek hale nasıl getirebiliriz derdi ile dertlendiğimizden dolayı bazı çalışmalar yapıyoruz. 24 km mesafede dünyanın bir doğal hayatı yaşıyor. Emen Dere'de ise içinde radon gazı olan sedef, yara ve egzama gibi hastalıklara iyi gelen bir şifa kaynağı bulunuyor. Şimdiye kadar hep boşa akmışlar ama biz bunları ilçeye getirdik. 98 derece ile hem ısınma hem de seracılık yapılacak. Yüzde 60'ı orman, bir Çay gören barajı var, otantik bir görünümü var, işte biz bunları kullanarak bu memlekete ne yapabiliriz dedik, en büyük hedefimizi turizm olarak belirledik. ve çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler projesi ile ilçenin geleceğine ufak dokunuşlarla katkı sağladığınız için sizlere de teşekkür ederim" dedi.

Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Meslek Yüksekokulu işbirliği ile sokakların güzelleşmesi için " Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler " projesi kapsamında pilot bölge seçilen Üniversite caddesindeki evlere ufak dokunuşlar uygulanacak. Üniversite öğrencileri, öğretmenler ve belediye personeli ile hayata geçirilecek proje 23-24 Mayıs tarihinde başlayacak. Projenin tamamlanması ile birlikte üniversite caddesi otantik bir görünüm kazanacak.

Proje kapsamında Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. İbrahim Özmen, Rızaiye Muhtarı Mustafa Karaca, Camicedit Muhtarı Taner Tüfekçi, ilgili birim amirleri, öğretim görevlileri ve resim öğretmenleri ve MYO öğrencileri belediye otelinde kahvaltıda bir araya geldi. Projenin uygulanması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Özmen Ekrem Yavaş Sındırgı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title