Haberler

Başkan Yaşar Sokakları Arşınladı

ANKARA (İHA) – Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hafta sonunda Yenimahalle sokaklarını arşınladı.

ANKARA (İHA) – Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hafta sonunda Yenimahalle sokaklarını arşınladı. Şantiyeye dönen Yenimahalle'de inşaatları tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Yaşar, "Yenimahalleli hemşehrilerim evlerine hapsolmayacak sosyal tesislerimizden yararlanacaklar" dedi.

İLK GÖZ AĞRISINA ESTETİK DOKUNUŞ

Başkan Yaşar'ın ilk durağı Yenimahallelilerin ilk göz ağrısı Ragıp Tüzün Parkı oldu. Alanı gezerek, proje sorumlularından bilgi alan Yaşar, "Parkımız, 5 bin 768 metrekare alan üzerine baştan dizayn edilecek. Yenimahallelilere şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Mahalle sakinlerine yepyeni bir konsept ile merhaba diyecek olan parkta çalışmalar başladı. Parkın, mevcut ağaçlara dokunulmadan 2 bin 300 metrekare yeşil alana, 3 bin 468 metrekare de yapısal alana sahip olacağı belirtildi. 35 araçlık otoparkın da bulunacağı parkın yeni konseptinde konser alanı, granit kaplama süs havuzları, 40'a yakın bank, piknik masalarının bulunacağı kaydedildi.

YENİMAHALLE'DE PAZAR KÜLTÜRÜNE YENİ BOYUT

Başkan Yaşar'ın bir sonraki durağı ise yaklaşık 28 bin metrekarelik kapalı alana sahip Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi oldu.

Katların hızla yükseldiği inşaatı gezen Yaşar, "Tesisimiz inşallah 2017 yılı sonuna hizmete girecek" dedi.

Pazar yerlerindeki dağınık alışveriş görüntüsüne son vererek vatandaşların pazar alışverişlerini keyfe dönüştürmesi beklenen tesiste; bay ve bayan yüzme havuzu ve fitness merkezleri, pilates-yoga gibi salonların, Türk hamamı hizmeti içeren spor kompleksi, yaz-kış hizmet vermeye hazır mekanik havalandırmalı, teknik donanımları yüksek düğün salonlarının, akvaryum gezi alanları ve kafeteryaların yer alacağı bildirildi.

TAM DONANIMLI HİZMET BİNALARI GÖZ DOLDURUYOR

Başkan Yaşar, son olarak belediye hizmet binasında yapımı devam eden belediye yemekhanesi ve garajı gezdi. 900 metrekare alan üzerine kurulan yemekhane, 446 metrekare büyüklüğünde 308 kişi kapasiteli yemek salonu ile Yenimahallelilere hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kahvaltı, açık büfe, sıcak ve soğuk büfelerinin de yer alacağı yemekhanede bay/bayan soyunma odaları, duşları ve WC'lerinin yer alacağı, 801 metrekare alan üzerine yapımı devam eden 40 araç kapasiteli garajda ise mescit, abdesthane, WC, araç yıkama yerleri ve dinlenme odasının yer alacağı açıklandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title