Haberler

Başkan Yaşar'dan 30 Ağustos Kutlaması

ANKARA (İHA) – Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenecek etkinlikleri iptal ettiklerini duyurarak "Tüm etkinliklerimizi iptal ettik, şehitlerimizin acısı ve artan terör olayları bize bu kararı almaya yöneltti" dedi.

ANKARA (İHA) – Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenecek etkinlikleri iptal ettiklerini duyurarak "Tüm etkinliklerimizi iptal ettik, şehitlerimizin acısı ve artan terör olayları bize bu kararı almaya yöneltti" dedi.

Yenimahalle Belediyesi, ülkede yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Işın Karaca konserini ve tüm kutlama programlarını iptal etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, etkinliklerin iptal edilmesine ilişkin "30 Ağustos, işgal devletlerine karşı ülkemizin kazandığı büyük bir zaferdir. Ülkemiz ve cumhuriyetimiz için dönüm noktası olan bu zaferi bu yıl da coşkuyla kutlamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anmak isterdik ancak son günlerde ülkemizin şanlı tarihine yakışmayan hadiselerle karşı karşıyayız. Bu yüzden tüm etkinliklerimizi iptal ettik, şehitlerimizin acısı ve artan terör olayları bize bu kararı almaya yöneltti" açıklamasında bulundu.

"0 Ağustos varlık nedenimiz"

Darbe girişimi ve terör olayları nedeniyle derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirten Başkan Yaşar, "Ülkemiz için tek yol demokrasidir. Tüm vatandaşlarımızı sağduyuyla demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkmaya, birlik ve beraberliğimizi hep birlikte korumaya davet ediyorum.30 Ağustos ve diğer milli bayramlarımız ülkemizin ve millet olarak bizlerin varoluş nedenidir. Bugün kendi vatanımızda, her şeye rağmen özgürce yaşıyorsak bunun nedeni 30 Ağustos Zaferi'dir" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye bir an önce barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelmesini dileyen Yaşar, "Geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Ülkemizde tekrar huzur ortamının gelmesi dileklerimle, bize 30 Ağustos Zaferi'ni yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Terör olaylarının bitmesi bizlerin en büyük dileği. Artık evlatlarımız ölmesin. Analarımız ağlamasın. Vatan için ölen tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm Türkiye'nin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethi Yaşar Türkiye Politika Haberler

title