Haberler

Başkan Yalçın'dan Değerlendirme Toplantısı

Çorum'un Düvenci Belde Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, düzenlediği basın toplantısıyla görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda AK Parti Düvenci Belde Başkanı Zekeriya Yurttaş, belediye meclis üyeleri Mehmet Yurt, Süleyman Varol, Süleyman Çetin, Veysel Sert hazır bulundu.

Düvenci Beldesi Belediye Başkanı Yalçın, belediye olarak imkanlarımız dahilinde belde halkına en iyi hizmetleri sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, Düvenci'nin hak ettiği hizmeti bu dönemde aldığını söyledi. Göreve geldikten sonra öncelikli sorunları tespit ettiklerini dile getiren Yalçın, bu plan dahilinde çalışmalara başladıklarını belirtti.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yalçın, "Beldemiz mezarlığına bin 500 metrekare kilit taşı döşeyerek çevre düzenlemesi yaptık. Yapılan düzenlemeyle mezarlığımız daha güzel bir görüntüye kavuştu. Beldemiz mezarlığına 3 adet çeşme yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. Mehmet Akif Sokak ve küme evler su şebeke hattına700 metre su borusu döşenmiştir. Ayrıca beldemiz içme suyu ana hattında bin metrelik aspesli boru yerine plastik boru döşenerek su şebekesinin değişimi çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır. Beldemizde yapımına daha önceki dönemde başlanan ve yüze 70'i önceden tamamlanan atık su arıtma tesisi tamamlanmıştır. Beldemiz belde merkezinde 3 bin metre kilit taşı döşeme işi yapıldı Belediyemiz araçlarının bulunduğu araç garajının içine kilit taşı döşemesi yapılarak daha düzenli hale getirilmiştir." şeklinde konuştu.

Beldeye bağlı her mahalleye hizmet götürdüklerini anlatan Yalçın, "Alt yapı çalışmaları kapsamında Kışla Deresi mahallesinde içme suyu şebekesinden kaynaklanan sorunlar giderilirken, 4 bin metrekare kilit taşı döşendi. Gedikbekir mahallemize ise su deposu yaptık. İçme suyu şebeke hattının da tamamlanmasıyla birlikte bu mahallemizdeki içme suyu sorunu çözüme kavuşturuldu. Kultak mahallemizde ise içme suyu şebekemize iki ayrı kaynak bağladık. Ataköy mahallemizde bir adet çeşme yaptırırken, 3 bin metrekare kilit taşı döşeme işi yapılmıştır. İkipınar mahallesine bir adet çeşme yaptırdık. Yine bu mahallemiz de bulunan caminin çevresinde çevre düzenleme çalışması yaptık. Belediye olarak imkanlarımız dahilinde belde halkımıza en iyi hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bundan sonra daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalışacağız." diye konuştu.

Öğretmen olduğu için eğitime ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Yalçın, "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Göreve geldiğim günden itibaren beldemizde bir kütüphane kazandırmak için çalışma başlattık. Hizmet binamızın alt katında atıl haldeki bölümlerde gerekli tadilat çalışması yaparak kütüphanemizi kurduk. Kitap alımları ve yapılan bağışların ardından kütüphanemizi hizmete açtık. Kütüphanemize ayrıca 2 adet bilgisayar kazandırdık. Öğrencilerimiz artık boş zamanlarında kütüphanede hem kitap okuyorlar, hem ders çalışma fırsatı buluyorlar. Onları burada görmek bizi mutlu ediyor. Kütüphanemizin kurulmasında katkıda bulunan Çorum Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan Beye, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İl Genel Meclisimize, İl Müftülüğümüze, TÜGEÇ üyeleri, Dr. Aslan Erkan'a teşekkür ederim" dedi.

Temizlik işlerinde kullanılmak üzere AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun girişimleriyle belediye ye bir çöp toplama aracı kazandırdıklarını dile getiren Yalçın, yeni çöp aracının önümüzdeki günlerde teslim alınacağını ifade etti.

Beldede yaşayan kadınlara yönelik sosyal ve kültürel kurslar düzenlediklerini açıklayan Yalçın, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği arasında "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği protokolü ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri v.b. konularda bilgilendirmek, sosyal güvenlik konusunda farkındalık oluşturmak, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek için imzalanan protokol kapsamında ilk kursumuzu açtık. Kurslara katılan kadınlarımıza kooperatifçilik, girişimcilik-liderlik, iklim değişikliği, toplumda cinsiyet eşitliği, Türkiye' de kadın erkek eşitliği alanında mevcut durum, yasal gelişmeler, ulusal gelişmeler- kurumsal yapılanmalar, kadına yönelik şiddet, üreme sağlığı ve güvenli annelik, bayat ekmek İsrafının önemi gibi konularda eğitim veriliyor. Bu kursumuzun tamamlanmasının ardından Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü ve İŞKUR'la yapılan protokol çerçevesinde beldemizde 434 saatlik (54 gün) peynircilik kursu açıldı" ifadelerini kullandı.

Yalçın, belediye hizmetlerinde AK parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç'a teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Varol Ak Parti Düvenci Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title