Haberler

Başkan Uysal, Teneffüs Parkı Tanıttı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Teneffüs Parkın sunduğu hizmetler açısından dünyada tek olduğunu söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin Falez AŞ ile birlikte projelendirip hayata geçirdiği Teneffüs Park'ı tanıttı. Çaybaşı Mahallesi'nde 16 dönüm alana kurulu parkta, Belediye Başkanı Uysal'la tırtıl trenle tur atan gazeteciler çocuklara doğa ve hayvan sevgisini vermeyi amaçlayan kümesleri, seraları ve oyun alanlarını gezdi, bumper ball sahasında Teneffüs Park'ın animasyon ekibiyle futbol maçı yaptı.

Alternatif park

Başkan Uysal, Teneffüs Park'ın çocukları kapalı mekanlarda eğlendirmeye ve büyük kazançlar elde etmeye dayalı oyun alanı sistemine alternatif olduğunu söyledi. Başkan Uysal, tamamen açık hava oyuncaklarından oluşan parkta çocuklara doğa ve insan sevgi ve saygısını kazandırmayı amaçlayan, yaratıcı ve yenilikçi davranabilmeyi, paylaşmayı ve sosyalleşmeyi sağlamaya dönük oyuncak yapılandırması bulunduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte park içinde çocuklarda obeziteye neden olan fastfood tipi yiyecekler bulunmadığını, margarin kullanımının yasak olduğunu anlatan Ümit Uysal, "Teneffüs Park'ta sürekli animasyon vardır ve gelen bütün çocuklara hediye verilir, birebir ilgilenilmesi söz konusudur. Bu anlamda dünyada tektir" dedi.

Sürdürülebilir hizmet

Başkan Uysal, Teneffüs Park'ın sunduğu hizmetler ve üstlendiği işlev açısından ücretsiz olma şansının bulunmadığını söyledi. "Aksi takdirde gün boyu devam eden animasyonlar, gelen her çocuğumuza hediye verme, her çocuğumuzla ayrı ayrı ilgilenme prensibini uygulama şansınız olamaz" diyen Başkan Uysal, giriş ücretinin bu noktada sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunun altını çizdi.

'Kar dürtüsüyle hareket etmiyoruz'

Ücretlendirme politikasında kar duygusu karşısında sosyal hizmet anlayışını koyduklarını belirten Başkan Uysal, "Paralı parklarda buradaki pek çok oyunun 3 dakikası 5 liradır. Teneffüs Park'ta sınırsız kalma özgürlüğü var. Buraya gelen her kuruş tekrar kamu yararına kullanılan paradır. Burada fiyatlar kar duygusuyla değil her kuruşu tekrar kamu hizmetine dönecek şekilde planlanmaktadır" diye konuştu.

7 Milyon TL'lik yatırım

Antalya'nın ilk doğal buz paten pistinin de bulunduğu Teneffüs Park'ın yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirildiğini belirten Başkan Uysal, parkı açılış haftasının ilk günlerinde 40 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Park için günübirlik biletlerin yanı sıra aile kart uygulamasının da bulunduğu ve bu kartla bir aile için yıllık sınırsız girişin 175 lira olduğunu aktaran Başkan Uysal, "Bir özel teşebbüs burayı, 3 yılda amorti etme prensibiyle, çalıştırsa kişi başı girişlerin 30 lira falan olması lazımdı. Bir çocuk 12 oyuncakla oynuyor 5 saat kalıyor. Belirlediğimiz ücretler piyasa fiyatlandırmasının dörtte biri kadardır. Bununla birlikte Teneffüs Park'tan yoksul ailelerimizin çocuklarının yararlanması bir fon oluşturacağız. Bu fonda yardım biletleri biriktirilecek ve maddi imkanı olmayan çocuklarımız bu biletleri kullanacak. Bunun için konuyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine hazırız. Kar etme önceliğimiz yok bizim. Buraya 'İlla kendisini 5 yılda amorti etsin' anlayışıyla yaklaşmıyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Çaybaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title