Haberler

Başkan Uysal'dan Murgem'de Öğrencilere Öğüt

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM)’e başvuruda bulunan 300, 12’nci sınıf öğrencisine seviye tespit sınavı yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM)'e başvuruda bulunan 300, 12'nci sınıf öğrencisine seviye tespit sınavı yapıldı. Başkan Ümit Uysal, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere soru kitapçıklarını dağıttı ve başarılar diledi

MURGEM'e başvuruda bulunan 12'nci sınıf öğrencilerine seviye tespit sınavı yapıldı. Kızılsaray Mahallesi 77'nci sokakta bulunan MURGEM'e kayıt yaptıran 300 öğrenci, 15 derslikte saat 10.00'da başlayan ve 12.40'da sona eren seviye tespit sınavına katıldı. Seviye tespit sınavı öncesinde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi ve soru kitapçıklarını dağıttı.

"SEVGİ VE SAYGI ÖNEMLİ"

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için MURGEM'İ kurduklarını ifade eden Başkan Ümit Uysal, "Öğrencilerin genelde eğitim aldıkları okullar çok yüksek puanı olmasa da, hayatta başarılı oluyorlar. Kaliteli insan, içinde insan sevgisi olan, iyilik, doğruluk, dürüstlük ve güzellikten ayrılmayan, iyi karakterli, disiplinli, karşısındakine saygı duyan, empati yapan, kimseye bir şey dayatmayan, ne yaptığını bilen kişidir. İyiliği, doğruluğu ve saygıyı kavramış insanlar kazandıkları okul ne olursa olsun o alanlarda iyiler arasında olmaktadırlar ve toplumda muhakkak ciddi yerlere gelmektedirler" diye konuştu.

BAŞKAN, BAŞARI DİLEDİ

Lise öğrenimi gören kızına da aynı örnekleri verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Ümit Uysal, "Benim için en yüksek puanı alması, herkesin kazanamadığı okulu kazanması önemli değildir. Önemli olan, ciddi bir insan olma, sevgi, saygı duyan ve duyulan, paylaşan, kardeşliği önemseyen, empati yapan, kimseye önyargısı olmayan, düzgün bir insan olması daha önemlidir. Bu özellikleri taşıyan kişide başarı belli oranda gelecektir. MURGEM'de göreceğiniz eğitimde hepinize başarılar diliyorum" dedi.

900 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına ve gençlerin sosyal gelişimlerine destek olmak için Muratpaşa Belediyesi tarafından kurulan MURGEM'de, 600'ü lise mezunu, 300'ü 12'nci sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 900 öğrenci eğitim görecek. MURGEM, gençlere, kültür, sanat, drama, kişisel gelişim, stres yönetimi, öfke kontrolü, sınavlara hazırlık sürecinde başarılı olmak için izlenmesi gereken yollar, ergenlik döneminde ve sınav sürecinde beslenme, aile ile iletişim ve akademik derslerde destek vermeyi amaçlıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title