Haberler

Başkan Uysal: "Cumhuriyetimizden Asla Vazgeçmeyiz"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Falez-2 Park’ta bulunan ‘Gönül Bahçesi’nde gerçekleşen ve ünlü tenor Hakan Aysev’in sahne aldığı kutlamalarda, “Kimse yanlış bir şey teklif etmesin.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Falez-2 Park'ta bulunan 'Gönül Bahçesi'nde gerçekleşen ve ünlü tenor Hakan Aysev'in sahne aldığı kutlamalarda, "Kimse yanlış bir şey teklif etmesin. Çok farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz, çok farklı kültürlerden gelebiliriz ama Cumhuriyetimizden asla vazgeçmeyiz" dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 18 - 25 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Akdeniz'in masmavi sularının üstünde, Beydağlarına kadar uzanan muhteşem bir manzara sunan Yaşlı Evi, üyelerinin verdiği isimle Gönül Bahçesi'nde muhteşem bir kutlama yaptı. Kutlamalar için Yaşlı Evlerinin halk oyunları ekibi, Dünya şampiyonu dansçıları ve işaret diliyle 70'li yılların en popüler şarkılarını seslendiren korusu ve birbirinden farklı atölyelerde çeşitli kurslara katılan kıdemli kent sakinleri uzun bir hazırlık süreci geçirdi. O yoğun çalışmanın ardından kıdemli kent sakinleri, Falez-2 Park'ta bulunan Yaşlı Evi'nde biraraya geldi ve Yaşlılara Saygı Haftasını kutladı.

Yeşilçam sürprizi

Özel günde Başkan Ümit Uysal, kıdemli kent sakinlerini yalnız bırakmadı ancak Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri Nuri Alço, Coşkun Göğen ve ünlü tenor Hakan Aysev yaşlılara küçük bir sürpriz yaparak kutlamalar katıldı.

"Akdeniz'i ısıtıyorsunuz"

Büyük bir ilgiyle birlikte İzmir Marşı ve Türk Bayraklarıyla karşılanan Başkan Uysal, konuşmasında, kıdemli Muratpaşa sakinlerinin coşkusuna kayıtsız kalmadı, "Buradaki sevgi, saygı, enerji muhteşem. Coşkunuz Akdeniz'in sularını ısıtıyor, o güçte" diyerek herkesi selamladı.

"Muratpaşa'da yaşlanmak yok"

Muratpaşa'da yaşayan herkesin katkısıyla oluşturan sevgi, saygı ve kardeşlik ortamının, birarada, bir bütün olarak yaşamanın yarattığı güven duygusunun 'yaşlanma' anlayışını da değiştirdiğini dile getiren Başkan Uysal, "Biz de yaşlanmak yok. Kıdem almak var. Bunu şunun için söylüyorum, gençler öğreniyor ama insan biraz kıdemlendikçe anlıyor. Anlamak, öğrenmekten daha değerlidir. Anlamak, 'hissetmek ve bütünleşmek' demek" dedi.

"Kimse yanlış bir şey teklif etmesin"

Gençlerin çeşitli inatlaşmalar içinde birçok şeyi kurban ettiğini ama kıdemlilerin ortak aklı sevdiğini, demli düşünüp sağduyuyla barışı, huzuru teminat altına aldığının altını çizen Başkan Uysal, "Yollarımızda, sokaklarımızda savaşlara ve sevgisizliklere inat can cana olmaya, kenetlenmeye devam edeceğiz. Politikacılar zıtlaştırıveriyor. Zıtlaşınca bizim insanız nasıl barış içinde yaşayacak. Üç günlük siyasi menfaat için zıtlaşmaya değer mi? Neyi paylaşamıyoruz?" diye sordu. Bu soruya kıdemli kent sakinleri "Cumhuriyet" diye karşılık verince "Cumhuriyetimizden asla vazgeçmeyiz. Kimse yanlış bir şey teklif etmesin. Çok farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz, çok farklı kültürlerden gelebiliriz ama Allah aşkına çok yanlış tekliflerle gelmeyin. Cumhuriyetimizden asla vazgeçmeyiz" şeklindeki sözleri büyük alkış aldı.

Aysev'den 'Cumhuriyet' vurgusu

Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından ünlü tenor Hakan Aysev sahne aldı. Aysev, "Anla artık anla beni" gibi bir döneme damgasını vuran popüler şarkıları seslendirdiği mini konserinde Belediye Başkanı Uysal'a "Bu güzel insanlarının değerinin farkına varıp böyle özel bir gün ayrılması muhteşem bir şey" diyerek teşekkür etti. Aysev, Türkiye'nin dört bir yanında güneşli günlerin yaşandığını belirterek, "Ama bu güneşin yanında çok daha yüce, çok daha güzel bir güneş var ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün doldurduğu Cumhuriyet güneşi" sözleri büyük alkış aldı.

Herkes coşkuya ortak oldu

Aysev konuşmasının ardından, konserine devam ederken Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri Nuri Alço, Coşkun Göğen ve Başkan Uysal coşkuya ortak oldu. Başkan Uysal ve bir yanda Yeşilçam'ın efsane isimleri Yaşlı Evi'ni dolduran kıdemli kent sakinleriyle dans etti, karşılıklı Ankara havası oynadı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Aysev Ümit Uysal Muratpaşa Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title