Haberler

Başkan Ürgüp'ten, Engellilere Kültür Merkezi Müjdesi

Güncelleme:

3 Aralık Engelliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tekerlekli sandalye dağıtım programı düzenlendi.

3 Aralık Engelliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tekerlekli sandalye dağıtım programı düzenlendi.

Programa Vali Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, Sivasspor Yöneticisi Faruk Taşseten, futbolcular Kadir Pekmezci, Korcan Çelikay, Ziya Erdal ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.

Sabah kahvaltısı ikram edilerek başlayan program ünlü program yapımcısı ve sunucu Müge Anlı'nın gönderdiği 30 tekerlekli sandalyenin engellilere dağıtımı ile devam etti.

Görme Engelliler Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sefa Gülbil, "Engellilere yönelik 2005 yılından bu yana çıkarılan yasalar ile engellilerin hakları hem ilimizde hem ülke genelinde koruma altına alınmıştır" ifadesini kullandı.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, "Engellilerin hayatın her alanında yaşamlarını kendi başlarına idam ettirebilmeleri istihdam yolu ile özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak temel hedefimizdir" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ; "Engelli olmak insanın kaderi değildir bu engeller aşılabilir. İyi bir empati yaparak kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koyup ona göre davranmamız gerekmektedir. Biz mağlumunuz bir Hanımlar Kültür Merkezi inşaatını bitirmek üzereyiz. Yeni dönemde Allah izin verirse birde Engelliler Kültür Merkezi yapmak gibi bir düşüncemiz var bunu da önümüzdeki günlerde proje olarak ortaya koyacağız. Engelli kardeşlerimiz açısından bunun önemli bir haber olduğunu düşünüyorum. Özel projede engelli kardeşlerimizin faydalanabileceği girişler-çıkışlar, asansörler, onlara uygun havuzlar ve diğer detaylar çalışıp önümüzdeki günlerde ortaya koyacağız. Sivaslılar için bunun çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanı içerisinde bir alanda bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla biz Sivas'ta yaşayan insanlar olarak engelli ya da engelsiz diye bir ayrım yapmadan, hanımlar erkekler gibi bir ayrım yapmadan, insanları fikir ve felsefeleri gibi bir ayrıma tabi tutmadan, bu hizmetleri vermek mecburiyetindeyiz. Belediye olmanın asli görevi de bana göre budur diye düşünüyorum. Bu manada katkısı bulunan bütün arkadaşlarımıza ben şükranlarımı sunuyor hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programda 3 Aralık Engelliler Günü konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul tarafından verildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Doğan Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title