Haberler

Başkan Uğur Tıp Fakültesinin İlk Mezuniyet Törenine Katıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kuruluşunda büyük katkı sağladığı Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarını verdiği törene katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kuruluşunda büyük katkı sağladığı Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilk mezunlarını verdiği törene katıldı.

2006 yılında kurulan ve 35 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende konuşan Başkan Uğur, Tıp Fakültesi'nin daha kaliteli eğitim vermesi için ivedilikle devlet hastanesiyle afiliasyon gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtip, bu konuda gerekli girişimleri en kısa sürede başlatacaklarını söyledi.

Balıkesir Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Başkan Uğur'un yanı sıra; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Ak Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, üniversite yönetimi, akademisyenler ve veliler katıldı. Başkan Uğur, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni dereceye girerek ilk üçte tamamlayan öğrencilere altın hediye etti.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin daha kaliteli sağlık hizmeti vermesi ve donanımlı hekim yetiştirmesi için devlet hastanesiyle afiliasyon gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, acil servisi olmayan bir tıp fakültesinin iyi yerlere gelemeyeceğini söyledi. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "2006 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Altı yıllık bir eğitimin sonunda öğrencilerimiz mezun oluyor ancak hayat bir yandan da yeni başlıyor. Son dönemde başta tıp fakültesi hastanesi olmak üzere Erdek'te, Gönen'de, Bigadiç'te, Dursunbey'de, Ayvalık'ta çok modern hastaneleri halkımızın hizmetine açtık. Balıkesir'de de 1000 yataklı hastaneyi 2016 yılında hizmete açacağız. Hükümetimiz, sağlığı ayırdığı pay her zaman artıyor. Dolayısıyla çok fazla hekime ihtiyacımız var. İstiyoruz ki; hekimlerimiz iyi yetişsin. Biz her zaman tıp fakültesindeki öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesini, her türlü imkandan yararlanması için afilasyon yapılması gerektiğini belirtip, devlet hastanesiyle üniversite tıp fakültesinin birlikte çalışması için hep gayret içerisinde olduk"

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin daha iyi noktalara gelmesi için kurumların bir araya gelerek ortak çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen Başkan Uğur, "Acil servisi olmayan tıp fakültesi olmaz. Pedagoji, Çocuk Bölümü olmayan bir üniversite tıp fakültesi hastanesi olmaz. Tıp Fakültesi yönetiminden, rektörümüzden, başhekimimizden rica ediyorum. KHB Genel sekreteri de burada. En kısa sürede bir araya gelip Tıp Fakültesi afiliasyonunu yapmamız lazım. Devlet hastanesinden afiliasyonu yapsaydık bu zamana kadar sıkıntıların çoğu olmayacaktı. Üniversite hastanelerinin çoğu devlet hastaneleriyle bunu gerçekleştirmiş. İnşallah bizde bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Ben öğrencileri ve aileleri tebrik ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Kerim Özdemir Ömer Arık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title