Haberler

Başkan Uğur Edremit Körfezi Yatırımlarını İnceledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Körfezindeki yatırımları inceledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Körfezindeki yatırımları inceledi.

Uğur, yapımı devam eden Havran Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı kapsamında yaklaşık 40 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 1 terfi merkezi ve 6 kilometre terfi hattı yapılacağını kaydetti.

Bu işin maliyetinin 17 milyon lira olduğunu, Büyükdere'de bulunan mevcut arıtma tesisiyle birlikte toplam kapasitenin 30 bin kişi olacağını ifade eden Uğur, "İnşallah bu sayede hem Edremit Körfezi, hem de Havran daha temiz bir çevreye sahip olacaktır." dedi.

Daha sonra Edremit ilçesine giden Uğur, Altınoluk ve Narlı Mahallelerinde, yapımı devam eden 27,3 milyon lira tutarındaki içme suyu ve atık su arıtma tesislerini inceledi.

Edremit Körfezi'nde denizin temiz olması için alt yapı hizmetlerini titizlikle sürdürdüklerini aktaran Uğur, "Narlı ve Altınoluk'taki arıtma tesislerimizin inşaatları hızla devam ediyor. İnşallah 2017 yazında çalışmış olacak. Artık Edremit Körfezi denizi kirlenmeyecek." diye konuştu.

Körfez bölgesinde incelemelerini tamamlayan Uğur, yatırımların biran önce tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Edremit Körfezi Ahmet Edip Uğur Balıkesir Havran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title