Haberler

Başkan Tütüncü, Öğrencilerle Buluştu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Gençlik Buluşmaları' kapsamında İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Okulun konferans salonundaki söyleşiye kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Gençlik buluşmamızın en önemli amacı gençlerle sohbet etmektir. Gençlerle genç bir sohbet yapalım ve onların fikirlerinden istifade edelim ve onlarla geleceğe el ele yürüyelim istiyoruz" dedi. Ülkeye istikameti gençlerin vereceğine işaret eden Tütüncü, "Bazıları lise öğrencilerinin, gençlerin düşüncelerini küçümser. Ama biz ise gençlerin düşüncelerini, fikirlerini çok önemsiyoruz; onların fikirlerini büyük, kıymetli ve değerli görüyoruz. O yüzden bu gençlik buluşmaları projesini başlattık" diye konuştu.

KEPEZ'İN TURİZME YATIRIMLARI

Tütüncü, bir öğrencinin Kepez'in turizminden pay almasına yönelik çalışmalarınız var mı, sorusuna ise şu cevabı verdi: "Kepez'in turizmden pay alabilmesi için 2 bin kişilik çok amaçlı kongre ve sergi merkezi inşa ettik. Dokuma Fabrikası'nı halka kazandırdık. Fabrika binasının içerisinde TÜBİTAK işbirliği ile Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini yapıyoruz. Bilim merkezi, Antalya'nın ilçelerinden ve komşu illerden de ziyaretçi kabul edecek. Antalya'nın çok önemli bir minyatür parkı vardı. O park, Kepez'e taşınıyor. Dokuma Parkı'nın içerisinde nostaljik araç müzesi yapıyoruz. Antalya'nın en güzel, Türkiye'nin sayılı oyuncak müzelerinden bir tanesini de Dokuma Fabrikası içerisinde yapıyoruz. Kepez Park Orman'ı inşa ediyoruz. Varsak'ta Elai Baris (Yağ çiftliği) olarak bilinen antik kenti, turizme kazandırıyoruz. Antalya'yı ziyaret edenlerin Kepez'e gelmek için pek çok sebebi var. Antalya'nın en güzel spor tesisleri Kepez'de. Antalya'nın en güzel kültür ve sanat mekanları Kepez'de. Antalya'nın olimpik yüzme havuzu Kepez'de. Kent Ormanı, seyir terası, macera parkı, masal parkı gibi temalı parklar da Kepez'de."

"YILGINLIĞA HİÇ DÜŞMEDİM"

Bir başkan öğrencinin, hayallerinizi gerçekleştirirken umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu, sorusuna ise Tütüncü, "Umutsuzluğa kapılmadım, desem yalan olur. Umutsuzluk bazen kapımızı çalar. Ama ona kapıyı hiç açmamak lazım. Yılgınlığa hiç düşmedim. Umutsuzluğa zaman zaman kapıldığım anlar oldu. Ama her defasında kendimi toparlamasını bildim. Sizden arzum şu ki dev gibi hayaller kurun. Umutsuzluğu, karamsarlığı yanınıza yaklaştırmayın. Umutsuz ve karamsarlık yanınıza gelmeye çok çalışacak. İnsanın içerisinde bir sağduyu vardır. Her zaman sağduyunuzu dinleyin. İçinizde umutla ve mutsuzlukla ilgili sesler duyacaksınız. Umutsuzlukla ilgili seslere kulağınızı tıkayın. Asla yılgınlığa düşmeyin, yılmayın."

Başkan Hakan Tütüncü, bir öğrencinin, şu ana kadar yaptığınız projelerden sizi en çok heyecanlandıran ilk 3 projeniz hangileridir, sorusu üzerine: "Beni heyecanlandıran projelerimizden bir tanesi Dokuma Fabrikası'nı halka açmamız ve kente kazandırmamızdır. Çünkü çok kıymetli bir arazi halkın elindeydi. Birileri bu kıymetli araziyi başkalarının menfaatine kullanacaklardı. Onların hesaplarını çalışma arkadaşlarımla birlikte darmadağın ettik. Şimdi o kıymetli araziyi halka kazandırdık. Kepez'de Antalya'nın en şık, en güzel kongre merkezi yaptık. Bu kongre merkezi, beni heyecanlandıran 2. projedir. Sütçüler bölgesinde yapılmaz denilen devlet hastanesinin yapılmasını sağladık. Kepez Devlet Hastanesi, Türkiye'nin en akıllı hastanesi oldu. Yürüyen merdivenleri, 30 ayrı asansörü, 72 adet yoğun bakım ünitesi ile 400 'e yakın hasta odası, 100 yakın polikliniği ile günde 7 bin 500 hastaya hizmet verecek bir hastaneyi Kepez'e kazandırdık. O hastane yıllarca insanlara şifa dağıtacak. Yapılmasına vesile olduğum bu hastane de beni heyecanlandıran 3. projedir."

Başkan Tütüncü'ye söyleşisinin ardından Eflal ve Elif adındaki ikizler tarafından çiçek takdim edildi. Tütüncü de çiçeği 1976'de İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nden mezun olan Kepez Belediye Meclis Üyesi Hatice Sütçü'ye verdi. Tütüncü, öğrencilerle anı fotoğrafı çekildikten sonra lisenin karate takımını da ziyaret etti.

Söyleşiye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile meclis üyesi Elif Derya Canbulut da katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü İsmet İnönü Antalya Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title