Haberler

Başkan Tütüncü, 'Kariyer' Sohbetlerine Katıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi ile Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nde ‘kariyer’ sohbetlerine katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi ile Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nde 'kariyer' sohbetlerine katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgesindeki tüm liselerde gerçekleştirdiği "gençlik buluşmalarını" davet üzerine Döşemealtı ilçesindeki Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi ile Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirdi. Gençlerle sohbet etmeyi ve onlarla iç içe olmayı çok sevdiğini belirten Başkan Tütüncü, "Mesaimin yarısını çocuklarla ve gençlerle geçiriyorum. Çocuklara ve gençlere yapılan yatırım hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Eğer ülkemizin aydınlık yarınlarıyla alakalı bir hayalimiz, gerçekleştirmek istediklerimiz varsa o halde çocuklardan ve gençlerden başlamak gerekir, diye düşünüyorum. Onların gönül dünyalarına hitap etmek, onlarla beraber olmak, onlarla aynı yöne bakmak, onlarla dünyanın hangi istikamete gittiğini, Türkiye'de neler olduğunu konuşabilmek, onların kişisel gelişim için neler yapabiliriz, bu anlamda gençlerle ufuk turları yapmamız benim en çok sevdiğim işlerin başında geliyor" diye konuştu.

"KÜLTÜR VE SANATLA ŞEHRE RUH KAZANDIRIYORUZ"

Tütüncü, bir öğrencinin bütçenizin ne kadarını eğitime, kültüre ve sanata ayırıyorsunuz, sorusuna ise, "Göreve geldiğimizde eğitim, kültür, spor faaliyetleri Kepez'de yok denecek kadar azdı. Eğer şehirlere ruh kazandırmak istiyorsak, şehirlere kültür ve sanatı götürmeliyiz. Bu faaliyetlerin kökleşmesini arzu ediyorsak eğitime, öğrenmeye, gençlere ve çocuklara da çok ciddi bütçeler ayırmalıyız. Kepez Belediyesi'nin, şimdi 17 tane kültür ve sanat merkezi var. 7 yıl önce göreve geldiğimde 1 tane vardı. Her yıl, 500'ün üzerinde kültür ve sanat etkinliği yapıyoruz. Kendisinin önemsendiğini hisseden gençlerin olduğu ve bundan dolayı mutlu oldukları, kültür ve sanat yaşamının gençlere katkı sağladığı bir şehre ulaşmayı hedefliyoruz. Bu nedenle kültüre, sanata, eğitime ve gençliğe bizden önceki dönemde olmadığı kadar yatırım yapıyoruz" yanıtını verdi.

"BELEDİYE BAŞKANI GELECEK NESLE KATKI VERMELİ"

Belediye başkanının bir neslin yetişmesine katkı vermesi gerektiğine işaret eden Tütüncü, "Bazı belediye başkanları görürsünüz, yaptıkları kocaman kocaman hizmetlerle övünürler. Bu kadar yol açtık, bu kadar alt yapı yaptık, derler. Bana göre belediye başkanlığındaki en önemli şey bir neslin yetişmesine katkı sağlamak ve bir gelecek projeksiyonuyla meseleye bakmaktır. Belediye başkanı, şehri kültürle, sanatla, sportif faaliyetlerle, sosyal aktivitelerle buluşturmalıdır. O bakımdan iyi bir belediye, iyi bir belediye başkanı bu anlattıklarımla şehri oluşturmaya gayret etmeli."

BAHÇEYE FİDAN DİKTİ

Her iki lisenin yöneticileri, hediyeler takdim ettikleri Başkan Hakan Tütüncü'ye, gençlere ve eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

Başkan Tütüncü, öğrenciler ve idarecilerle Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi'nin bahçesine ziyaretin anısına fidan dikti. Lise ziyaretlerine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile meclis üyesi Musa Batu eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Döşemealtı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title