Haberler

Başkan Tutal, 'DERE Islah Çalışmaları Hızla Devam Ediyor'

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ortakaraören Mahallesinde başlanılan taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarına incelemelerde bulundu.


Seydişehir'e bağlı Ortakaraören, Taraşçı ve Bostandere Mahallesinde devam eden taşkın koruma ve dere ıslahı projesi çalışmalarını yerinde inceleyerek TİKA Mühendislik Koordinatörü Özgür Çoşkun'dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar sonucu, ihaleleri yapılan
Taraşçı ve Ortakaraören mahallerinde taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarına başlanırken, Bostandere Mahallesi dere ıslah çalışmalarının ihale aşamasında olduğu bildirildi.

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Ortakaraören Malkaya, Derindere, Kurudere, Ana kanal'da yapımı devam eden dere Islah çalışmaları hakkında yüklenici firma TİKA Mühendislik Koordinatörü Özgür Çoşkun Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a bilgi verdi.

Taraşçı, Ortakaören ve Bostandere Mahallerinde yaşanan, sel taşkınları nedeniyle DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile gerekli yazışmalarının yapılarak çalışmalara başlanıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;'' Oratakaraören mahallesi Malkaya , Derindere, Kurudere, Anakanal'da toplamda 3 bin 680 metrelik derede, proje kapsamında 50 bin metreküp taş duvar yapılarak maliyeti 4 milyon 750 bin liradır.Çalışam ihale tarihinden itibaren 210 iş günü içerisinde tamamlanacak olup, Taraşçı mahallemizde bulunan Yanık Harman Deresinde ise çalışmalar 350 iş gününde tamamlanıp maliyeti 1 milyon 467 bin liradır. Kanallarımız çift taraflı taş duvar örülerek, duvar kanalları etrafı demir korkuluklarla çevrilecektir. Ortakaraören mahallesinde bulunan Derindere 2, Kurudere 2 olmak üzere 4 yeni menfez kullanılacaktır. ''dedi.

Yağışların bol olduğu zamanlarda vatandaşların mağdur olması için Seydişehir Belediyesi olarak gerekli önlemlerin alınması için gerekli yazışmaları yaparak dere ıslah çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Başkan Tutal;'' Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalarda Taraşçı, Bostandere ve Ortakaraören Mahallerinde hayat geçirilen taşkın koruma Projesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi Bey'e teşekkür ediyorum''dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ortakaraören Mehmet Tutal Bostandere Taraşçı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title