Haberler

Başkan Tutal'dan Şehit Aileleri Onuruna Yemek

Konya'nın Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde şehit aileleri onuruna yemek verdi.

Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür ve Sanatevinde verilen yemeğe Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Üsteğmen Fırat Ekinci, Cumhuriyet Savcısı Doğan Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Yemekte açıklamalarda bulunan Başkan Tutal, vatan uğruna bedeller ödendiğini belirterek, "Batılın temsilcisi olan Haçlı seferlerinde, Çanakkale'de ödedik. 250 bin şehit verdik. Bedel ödemeye devam ettik. Dışarıdaki batıl ehlinin uşakları olan, tetikçileri olan iç güvenliği tehdide yeltenen terör örgütlerine karşı, bölücülere karşı mücadele etmeye devam ettik ve iç güvenlik mücadelemizde 40 bine yakın şehit verdik. Dış güçlerin maşası olan, kuklası olan ve maalesef bizden gibi görünen ihanet kalkışmasında 249 şehit, 2 bin 500'e yakın gazi verdik" dedi.

"Ciğer acısı zor, bunu anlamak ve anlatmak daha zor"

Bu topraklar aslını korumaya devam etmek için şehitler verdiklerini de ifade eden Başkan Tutal, "Her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu topraklarda yaşamanın da bir bedeli vardır. Ciğer acısı zor. Bunu anlatmak daha zor. Sizler bunları fiilen yaşıyorsunuz. Ama Allah'ın kitabında Peygamberden sonra gelen makamın şehitler makamı olduğu ve şehitlerin ölüler olmadığı, onların bizim içimizde yaşadığını Yüce Yaratıcı bizlere beyan ediyor. İnşallah dünyada zorluğunu, acısını çektiğiniz bu şehitlerimizle, ahirette yan yana, omuz omuza olacağız. Özellikle sizler onlarla beraber olacaksınız. Rabbimiz onların şehitliklerini kabul buyursun ve bizleri şefaatlerinden mahrum eylemesin. Temennimiz odur ki bundan sonra analarımız gözyaşı dökmesin. Şükürler olsun ki bu millet bu kahraman evlatları doğurduğu sürece, bu ruhla yetiştirdiği sürece, vatanımız bir beka sorunu yaşamayacak. Bu millet o birliğini, beraberliğini, kardeşliğini korumak suretiyle bunların oyunlarını bozuyor. En son oynadıkları oyun darbeye teşebbüs süreci ve her kesimden, her siyasi düşünceden, her inanç kesiminden bu milletin evladı, bir araya gelmek suretiyle onların tuzaklarını Allah'ın izniyle boşa çıkardı. Bu birlikteliğimiz, bu beraberliğimiz, bu kardeşliğimiz devam ettiği sürece bu topraklarda hiç kimse operasyon yapamayacaktır. Bu topraklardan bir karış hiç kimse koparamayacaktır. Yeter ki, 15 Temmuz'da yakalamış olduğumuz, Çanakkale'de yakalamış olduğumuz o ruhu devam ettirelim. Ettirmeye de niyetliyiz. Allah'ın izniyle sizlerle beraberiz. Vatandaşlarımızla beraberiz. Bu birliğimizi, kardeşliğimizi hiç kimse bozamayacak" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan ise, bir toprağın vatan olabilmesi için o coğrafyada insanların özgür, rahat yaşayabilmesi için bedeller ödenmesi gerektiğini kaydederek, "Biz bu Anadolu coğrafyasına yerleştiğimizden beri sürekli bedeller ödedik. Geçmişte ödedik, şimdi ödedik, gelecekte de bu toprakları savunmak için bedeller ödeyeceğiz. Şimdi biz aziz şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine bu coğrafyada, bayrağımızın altında özgürce nefes alıyor isek, bir araya geliyor isek bu aziz şehitlerimizin sayesinde. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Mekanları Cennet olsun" şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından, Başkan Tutal masaları gezerek şehit yakınları ile yakından ilgilenirken çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyeler sundu ve ailelerine karanfil takdim etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tutal Seydişehir Konya Yerel Haberler

title