Haberler

Başkan Tutal'dan Kaymakam Özyiğit'e Vefa Yemeği

Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in Malatya’ya Vali Yardımcısı olarak atanması nedeniyle Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından onuruna yemek verildi.

Konya'nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit'in Malatya'ya Vali Yardımcısı olarak atanması nedeniyle Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından onuruna yemek verildi.

Seydişehir protokolü ve çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından Kaymakam Özyiğit'in Seydişehir'de görev yaptığı süre içerisinde çalışmalarının yer aldığı video gösterisi izletildi. Kaymakam Özyiğit'in Seydişehir'den ayrılmasının üzücü ve büyük bir kayıp olduğunu ifade eden duygusal konuşmaların yapıldığı yemekte Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, SÜ Rektörü Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri konuşma yaptı.

"Seydişehir kendi ayarlarına döndü"

Seydişehir'e geldiği günden itibaren Seydişehir'de huzur ikliminin oluştuğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "1,5 yıl önce bir kardeşimiz geldi Seydişehir'e. Fazla değil bir hafta sonra Seydişehir kendi ayarlarına, kendi birliğine, özüne ve kardeşliğine döndü. Kurumlar arasında hiç bir sıkıntı, çatışma, dedikodu, kırgınlık yaşanmadı. Şovdan, dedikodudan uzak, sadece Allah rızası için, işini hukuka göre yapan ve öne çıkma arzu ve isteği olmayan bir insandı. Biz Kaymakam Beyi Allah rızası için sevdik. Seydişehir gerçekten huzur iklimine dönüştü. Bir yerde başarını olması için huzurun olması gerekir. Huzur iklimini kendisi, Seydişehir'de tesis etti. Bu gün hepimiz buradayız, STK başkanlarımız, siyasi parti ilçe başkanlarımız, muhtarlarımız, kurum müdürlerimiz ile birlikteyiz. Biz oyuna gelmeyiz. Tarih boyunca bizi birbirimizi düşürmek istediler. Ama bu birliğimiz beraberliğimiz devam ettiği sürece milli birlik ve beraberliğimiz korunduğu müddetçe taşeron örgütlerin ağababalarının süper güçlerin ve örgütlerinin, bize yapabileceği bir şey yok. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmayalım. Memleketimizde Allah rızası için hizmet eden hiç bir hesabı kitabı olmayan, mütevazi insanlara ihtiyacı var. Ben kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin" dedi.

"Kaymakam Bey, bir insanın hayatı boyunca işte dostum diyebileceği bir insan"

Seydişehir'in kendisi için her zaman nostalji olduğunu, çocukluğunun geçtiği, eğitiminin ilk dönemini tamamladığı bir şehir olduğunu kaydeden SÜ Rektörü Mustafa Şahin, "Seydişehir Seyid şehridir. Sayın Kaymakamımızın buradan başka bir göreve gidiyor olması vesilesi ile bir buluşma gecesidir "şeklinde konuştu.

Tarihin kalın harflerle yazıldığı bir dönemin yaşandığını belirten Rektör Şahin, "Bu günler çok önemli günlerdir. Tarihi olaylar bugünden yarına değişmez, bir günde de ortaya çıkmaz. Bir süreçtir. Bu sürece İnşallah bizler, ülkemizi, insanlarımız için sonu mutlu bitecek bir süreçtir" diye konuştu.

"Hizmet konusunda hamleler yaptı"

Kaymakam Özyiğit'in ilçeye gelişinin az bir süre olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Hizmet konusunda hamleler yaptı, adımlar attı. Bunlara şahit olan bir kardeşinizim. Gerek belediye başkanımızla, gerekse siyasi parti ilçe başkanlarımızla gerek STK'larımızla kaymakam bey uyumlu çalıştılar. Beraber birlikte organize oldular. Tabi bizlerde Ankara ayağında gücümüz yettiğince hizmet etmeye bir şeyler yapmaya gayret ettik. Arzu edilen de buydu" diye konuştu.

Seyyid Harun Veli, Memiş Efendi ve Şeyh Hacı Abdullah Efendinin sevgisi ile onların düşündüğü, inandığı duygularla bu vatana hizmet etmeye çalıştığını kaydeden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, "Seydişehir'i çok seviyoruz. Seydişehir de kısa bir dönem oldu ama elimizden geldiği kadarı ile hizmet etmeye çalıştık. Biz de ayrılık gayrılılık yok. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Allah sevdiği için seviyoruz. Allah'ın sevdiklerini seviyoruz. Allah'la beraber birlikte seviyoruz. Bu sevgi ile gönlümüzde ayrılığa yer yoktur. Hangi düşüncede olursa olsun, insansa kalbimizde yeri var. Bizim makam mevki sevgimiz yok. Biz yeter ki bu vatana bu millete hizmet edelim onurumuzla şerefimizle yaşayalım. Bizim için yeter" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Özyiğit, konuşmasının ardından yemeğe katılanlardan helallik istedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Regaip Ahmet Özyiğit Mehmet Tutal Seydişehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title