Haberler

Başkan Türkyılmaz'dan "Haramileri Temizliyoruz"Açıklaması

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyeye ait mülklerdeki 142 kiracının 119’una tahliye tebligatı gönderilmesini değerlendirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyeye ait mülklerdeki 142 kiracının 119'una tahliye tebligatı gönderilmesini değerlendirdi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, başkan yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı'nın da hazır bulunduğu toplantıda, belediyeye ait mülklerde kiracı bulunan esnaflara gönderilen tahliye tebligatları hakkında bilgi verdi. Maksatlarının Mudanyalılara daha iyi hizmet vermek olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Bunu sağlamak için kira bilgilerini güncellemek, güncel rayiçlerden kiralama yaparak kazanç elde etmek istiyoruz" dedi.

Kira sözleşmeleri hukuka uygun hale getirilerek, alt kiracılık uygulamalarının düzenleneceğine vurgu yapan Türkyılmaz, "Hiç kimsenin bulunduğu yerden çıkarılması gibi bir gayemiz yok. maksadımız kiraları günümüz şartlarına uygun hale getirmek. Biz hukuki hakkımızı kullanıyoruz. Üç ay öncesinden tebligat yapıyoruz. Eğer bunu yapmazsak hakkımızı kaybetmiş oluruz" dedi.

Bu düzenlemelerle kiracıların da rahat edeceğini belirten Türkyılmaz, "Yıllardır olan birçok usulsüzlüğü Mudanyalılar biliyor. Asla partizanlık yapmıyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz" diye konuştu.

Tebligat gönderilenlerin arasında derneklerin de olduğunun altını çizen Türkyılmaz, "Bu derneklerin içerisinde benim en çok önem verdiğim Atatürkçü Düşünce Derneği de var, Gaziler Derneği de var, Gazeteciler Derneği de var. Gerekiyorsa ben onların paralarını cebimden veririm, ama Mudanyalının parasını yedirtmem. Ticari olarak bu mülkleri kullananlar ise rayiç bedel üzerinden ödemelerini yapacak" dedi.

Türkyılmaz şunları söyledi:

" Mudanya'yı mafyaya haramiye teslim edenler biz değiliz. Biz onları temizlemeye çalışıyoruz. Mudanya'da haramilerin saltanatı son bulmuştur. Mudanya'da mafyalaşma olmayacaktır. Bunu da herkesin hakkını koruyarak, Mudanyalının çıkarlarını göz önünde tutarak yapacağız. Mudanya'da artık herkes çuvaldızı kendine batıracak".

Türkyılmaz, Mudanya'da önümüzdeki yıl kaldırım işgalleri ve seyyar satıcıların yüzde 90'ının kaldırılacağını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayri Türkyılmaz Mustafa Ay Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title