Haberler

Başkan Türel, Kaş İlçesini Ziyaret Etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş ilçesinde yapacakları projeleri anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş ilçesinde yapacakları projeleri anlattı.

Türel, Fevzi Gürsoy Kültür Merkezi'nde vatandaşların katılımıyla düzenlenen toplantıda, ilçe ziyaretlerinde yapmayı taahhüt ettikleri konularda ne aşamada olduklarını aktarmak istediklerini belirtti.

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde hizmet imkanı ortaya çıktığını dile getiren Türel, geçmişte ilçe belediyesinin yapma imkanı bulunmayan başta altyapı çalışmaları olmak üzere pek çok proje geliştireceklerini kaydetti.

Demre'nin Yavu Mahallesi'nde 20 yaşında gelin geldiği ve su bulunmayan evine 66 yıl sonra su götürdükleri Fatma Nine'nin yanına uğradıklarını anlatan Türel, "Mutluluğunu gözlerinden okumak mümkündü. Başbakanımız bunu Antalya'daki toplu açılış töreninde paylaşmıştı" dedi.

Türel, siyasetçilerin seçimden önce gelip çeşitli sözler verdiklerine işaret ederek, kendilerinin sözleri seçimden önce söyleyip sonra unutanlardan olmadıklarını vurguladı.

"Sözlerimizin arkasındayız"

Seçimden önce söyledikleri sözün arkasında durduklarını, çünkü kendilerinin halkın içinden geldiğine dikkati çeten Türel, "Sizlere mahçup olmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Kaş'a belki bir süre gelemedik ama ilçenin sorunlarını çözmek için projeler geliştirmek için uğraşıyorduk" diye konuştu.

Başkan Türel, Antalya'dan Kaş'a, Gazipaşa'ya, Akseki'ye, Demre'ye her tarafa hizmetin en güzelini götüreceklerini söylediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şimdi bu mutluluğu, bunun somut sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. Antalya'dan Kaş'a bazı personelimizi gönderdiğimizde muhalefet bize, 'bu arkadaşları nasıl sürgün edersiniz' dedi. Kaş sürgün yeri değil, cennettir. Söyledikleri sözler meclis tutanaklarında var. Gelip burada sürgün yeri dedikleri yerde sizden oy isteyecekler. Antalya'dan Kaş'a hizmet yapmaya gelmeyenler, buraya sürgün yeri diyemez. Bunu 7 Haziran'da bir kez daha göstereceğiz."

En az 50 yıllık su sorunu çözülecek

Türel, Saklıkent, Kınık, Kalkan Yeşilköy içme suyu tesisi yatırımının uzun yıllardan beri konuşulduğunu ama bir türlü yapılamadığını vurgulayarak, bu yatırım için bu yıl 10 milyon lira, gelecek yıl da 40 milyon lira harcayacaklarını söyledi. 51 kilometrelik Gömbe Kalkan, Kaıradon içme suyu isale hattı ve 2,5 megawaat gücünde elektrik üretiminin de bu ve gelecek yıl 41 milyon lira harcayarak tamamlayacaklarını anlatan Türel, "Böylece bölgenin en az 50 yıllık su sorunu çözülecek. Ayrıca muhtelif içme suyu yatırımları da olacak. Önceliğimiz altyapı. Altyapı olmayan bir şehirde gelecek karanlığa mahkum demektir"  diye konuştu.

Kaş'a 2 yılda 105 milyon liralık yatırım

Kanalizasyon ve yağmur suyu hattı işlemlerini de yapacaklarını, kanalizasyon araçları alacaklarını bildiren Türel, şöyle devam etti:

"Kaş'a bu yıl ve gelecek yıl toplam 105 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacak. 2013'te Antalya'nın 539 köyüne yapılan yatırım miktarı 10 milyon lira iken, sadece Kaş'a 2 senede bunun 10 katını yapacağız. Bu, finansı çok iyi başararak, vatandaşın kör kurşununun hakkını savunarak oluyor. Bunlar geçmişte de yapılabilirdi ama Antalya 5 seneyi vur patlasın çal oynasın heba etti."

Türel, çöpü altın değerine taşımak için entegre tesis yapacaklarını ifade ederek, "Kaş ve Demre'ye hizmet edecek tesisi yapıp enerjiye dönüştüreceğiz. Alan tahsisi konusunda sorunumuz yok. İşlemleri tamamladık, proje hazırlanıyor" diye konuştu.

Kaş-Kınık toptancı halinin de önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Türel, bölgeye çağdaş bir toptancı hali kazandıracaklarını, bunu 673 bin metrekare alanda hayata geçireceklerini kaydetti.

Kaş'ta ihtiyaca cevap vermeyen terminalin yerine yenisinin yapılacağını söyleyen Türel, Kaş Belediye Başkanı ile ele ele vererek Ağullu terminalini ilçeye kazandıracaklarını belirtti. Türel, ayrıca kırsal kesimde yolların da düzenleneceğini ifade etti.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise Başkan Türel ile Kaş'ın sorunları ile ilgili her konuda görüştüklerini dile getirerek, "Başkanın ilçeye gelmesinin gecikmesinden dolayı benimle Sayın Türel arasında sorun mu var, dediler. Aramızda hiçbir sorun yok. Aksine her konuda en iyi hizmeti yapmak için çalışıyoruz, proje geliştiriyoruz" dedi.

Toplantıda Başkan Türel'e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Antalya Kınık Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title