Haberler

Başkan Türel, Dösiad Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu ulaşım araçlarına yönelik yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bütün toplu ulaşım araçlarını nereye gidiyorsa, ne yapıyorsa takip edeceğiz.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu ulaşım araçlarına yönelik yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bütün toplu ulaşım araçlarını nereye gidiyorsa, ne yapıyorsa takip edeceğiz. Hatta aracın içine kamera koyacağız ve izleyeceğiz" dedi.

Türel, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (DÖSİAD) bir restoranda düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesini en iyi şekilde yönetmek adına geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Her şeyi bir anda yapabilmenin mümkün olmadığını belirten Türel, şöyle konuştu:

"Bir taraftan belediyenin kurumsal yapısını güçlendirmek, belediyemizin yapısal renovasyonunu sağlamak, diğer taraftan yeni sınırlarımız içinde teşkilatlanma faaliyetleri, diğer taraftan da sadece birkaç sene değil beş senelik yatırım programımızı planlama gibi oldukça ağır bir süreci arkadaşlarımızla çalıştık. Biz geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bunların hepsini memleketimizin hayrına çalışmaya dönüştürmeye çalışıyoruz."

Teknolojiye yönelik farklı projeleri olduğunu belirten Başkan Türel, "akıllı belediyeyle" ilgili göreve geldikleri günden bu yana çalıştıklarını anlattı. ABD ve Avrupa'dan gelen uzmanların, akıllı belediye uygulamalarına yönelik sunumlar yaptığını anlatan Türel, DÖSİAD üyelerinden de belediye için proje önerisi istedi.

Türkiye'de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Muhtarlar Bilgi Merkezi (MUBİM) uygulamasını da cep telefonundan işadamlarına gösteren Türel, "Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'da muhtarlarla toplantı yaptı. İçişleri Bakanlığı'na sistemin aynen tüm Türkiye'de kullanılması yönünde bir talimatı olmuş. İsmi de bizim koyduğumuz gibi MUBİM olacak. Bizim teknolojik yaptığımız işler, bir anda dikkati çekiyor. Belediyede iyi bir yazılım ekibi kurduk. MUBİM'i kendi bünyemizde yazdık" diye konuştu.

"Toplu ulaşım araçları takip edilecek"

Toplu ulaşım araçlarına yönelik de yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerinde zaten çalışıyorduk ama Özgecan hadisesinden sonra daha da önemli hale geldi. Bütün toplu ulaşım araçlarını nereye gidiyorsa, ne yapıyorsa takip edeceğiz. Hatta aracın içine kamera koyacağız ve izleyeceğiz. Arkadaşlarımız hukuki olarak çalışıyorlar. Sistemi kapatana veya kapatmaya çalışana da çok ağır cezalar vereceğiz. Teknolojik imkanları vatandaşın yararına kullanmak için çalışıyoruz."

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının benzerinin devlettin içinde de olduğunu açıklayan Türel, göreve geldiklerinde durumun kritik olduğunu, yapılan düzenlemelerle ekonomik tablonun düzeltildiğini söyledi.

"Doğru finans yönetimi"

Ekonominin yatırımla büyüyeceğinin altını çizen Türel, memlekete ne kadar yatırım yapılırsa o kadar çok kazanan olacağını belirtti. Bir memlekette yatırım yapılmazsa ekonominin duracağını ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstihdam sorun haline gelir, arkasından da birçok ciddi sıkıntı... Hizmette olmadığı için kentin sorunları da alt alta biriktiğinde ciddi sorun yumağına dönüşür. 10 aylık geçmişimize baktığımızda bu konuda fevkalade önemli gelişmeleri, başlayan ve başlayacak olan yatırımları görüyoruz. Başkanımız Ahmet Davutoğlu Hocamız Antalya'ya geldi. Belediyemizi de ziyaret ettiler. Kendilerine iki saatlik bir brifing arz ettim. Antalya'da belediye olarak bir sene içinde ihale hazırlıkları yürütülen veya ihalesi tamamlanmış işlerimizle ilgili toplam yapılacak yatırım miktarının 1 milyar lira civarında bir rakam olduğunu ifade ettim. Bu çok önemli. Yani 'Bu nasıl oluyor, kaynak nasıl oluyor?' soruları akla geliyor. Doğru finans yönetimi sizi ekonomik sorunların içerisinden çıkartır."

Antalya'da belediye başkanlığı yapıp ekonomik sorunlardan şikayet etmenin bir belediye başkanının işi olmaması gerektiğini vurgulayan Türel, belediyeyi 2 milyar liranın üzerinde borçla devraldıklarını, bunu vatandaş bilsin diye birkaç kez dile getirdiklerini, ancak şikayet etmediklerini dile getirdi.

Bu borcu ödeyip aynı zamanda da yatırım yapabileceklerini belirten Türel, "Esnafımıza, işadamlarımıza borcumuzun hemen hemen tamamını kapatmış durumdayız. Tabi Antalya Büyükşehir Belediyesine mal satan esnafımız, parayı ne zaman alacağını bilemediği için ciddi fiyat artışlarıyla mal satıyordu. Şimdi biz online sistemle hesabına geçiyoruz" dedi.

Toplantı sonunda, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Türel'e Döşemealtı halısı hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Döşemealtı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title