Haberler

Başkan Türel Depremzedeleri Ziyaret Etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Büyükşehir Belediyesi olarak depremden sonra harekete geçerek, bölgeye konteynerlerin taşınmasını sağladık.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Büyükşehir Belediyesi olarak depremden sonra harekete geçerek, bölgeye konteynerlerin taşınmasını sağladık. Sülekler ve Dereköy'e 68 konteyner getirdik" dedi.

Türel, 16 Şubat'ta Korkuteli'nde meydana gelen depremde Sülekler ve Dereköy mahallelerinde yaşayan ve evleri zarar gören vatandaşları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen konteynerlerde ziyaret etti.

Sülekler Mahallesi'nde konteynerlerde yaşayan Nimet Can'ın evine misafir olan Türel, Can ile sohbet edip geçmiş olsun dileğinde bulundu. Türel'e teşekkür eden Can, "Konteynerlere taşındık. Allah razı olsun, devletimiz bize sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra köy meydanında vatandaşlar ile bir araya gelen Türel, depremin meydana geldiği günden itibaren yaşananlara çözüm için bütün gayretleriyle çalıştıklarını söyledi. Depremden sonra hükümetin ve devletin atılması gereken adımları attığını ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Bölgeye önce acil olarak çadırlar getirildi. Bu çadırların içinde evlerin onarımı süresince kalınması mümkün değildi. AFAD Başkanı ile defalarca görüştüm. Özellikle ihtiyaç olan konteynerlerin buraya taşınmasını rica ettim. Büyükşehir Belediyesi olarak depremden sonra harekete geçerek, bölgeye konteynerlerin taşınmasını sağladık. Sülekler ve Dereköy'e 68 konteyner getirdik. Konteynerlerin elektrik ve su bağlantılarını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına hazırladık."

Dereköy Mahallesi'nde depremde evleri zarar gören köylülere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Türel, konteynerde yaşayan Ramazan ve Kadriye Koç ile çay içerek sohbet etti.

Türel, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdim. Deprem sonrasında sizin çadırlarla yaşamanız olmazdı. Konteynerlerin getirilmesi sağlayarak, evlerin tadilatı bitene kadar burada yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Allah böyle afetler bir daha yaşatmasın."

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Sülekler Dereköy Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title