Haberler

Başkan Türel'den Lara Plajı Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan Ayı Olağan Meclisi, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Hizmet binasında başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan Ayı Olağan Meclisi, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Hizmet binasında başladı. CHP Grup Başkanı Ruhi Beşiktaş'ın Lara Plajı'nda esnafın iki gündür sürdürdüğü eylemi gündemi getirmesi üzerine açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hukuki yükümlülüğü yerine getirdiklerini söyledi.

Lara'da tahliyelerin olması için milletvekilliği döneminde de esnafa sahip çıktığını dile getiren Başkan Menderes Türel, "Lara Plajı benden ilk dönemden önceki süreçte Bekir Kumbul tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralanarak, Zeytur isimli firmaya ihale edilmişti. Firma, süresi boyunca işletilmiştir. Sonrasında firma isim değişikliğine gitmiştir. Fakat benim belediye başkanı olmadığım dönemde, CHP görevdeyken burada Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin protokol yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle fesh edilmiştir" dedi.

Bu protokolle feshi sözleşmenin nihayete erdiğini düşünmekte olduğunu ifade eden Başkan Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Sözleşmenin fiilen bitmesi, tahliyelerin gerçekleşmesine bağlıydı. Onun için tahliyeleri yapmak zorundayız. Fiilen sözleşme devam ediyor görünmekteydi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'ne bugüne kadar 6 milyon lira ceza işletmiştir. Her gün 30 bin lira ceza keserek, taksimetre çalışır gibi çok ciddi mali yükümlülük altına giriyorduk. Sözleşmenin fiilen sona ermesi tahliye şartına bağlı olduğu için bu tahliyeleri gerçekleştirmek zorundayız. İşletmelerde bu maddi yükümlülükleri karşılayacak olurlarsa onlara her türlü yardımı sağlayacağımızı bildirdik. Biz onlara 6 milyon lira biriken, her gün de 30 bin lira cezayı ödesinler tahliye noktasında gereken adımları tekrar gözden geçirelim. Ağır bir yükümlülük altına sokulduğu süreçte oradaki esnafa cezaları kamu zararın oluşması hiçbirimizin kabulü olamaz. Mecburiyet vardır hukuki yükümlülerini yerine getirilmesi söz konusudur. Fiilen Milli Emlak Genel Müdürlüğü tahsis talebinde bulunacağız bu gerçekleşirse büyük bir maddi yükümlülükten kurtulacağız." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Beşiktaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title