Haberler

Başkan Türel, Avusturya'da Antalya'yı Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avusturya’da gazetecilere Antalya’yı anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avusturya'da gazetecilere Antalya'yı anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya tanıtımı kapsamında yurt dışı ziyaretleri devam ediyor. Antalya'ya en çok turist gönderen Avrupa ülkelerini ziyaret eden Türel'in, Almanya ve Danimarka'dan sonraki durağı Avusturya oldu. Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün organizasyonu ile Avusturya'nın en büyük tur operatörleri ile bir araya gelen Türel, Avusturya'nın önde gelen gazetecileri ile de buluştu.

KRONEN ZEİTUNG'A KONUŞTU

Avusturya'nın Kronen Zeitung Gazetesi yazarı Frau Münzer'in, Başkan Menderes Türel ile röportaj yaptı. Türel'in ziyaretinin birinci gününde gerçekleşen söyleşi kısa süre içinde gazetenin internet sitesinde yayınlandı. Özel röportajı, "Bu yıl Türkiye tatili mini fiyatlara" başlığıyla yayımlayan gazete Başkan Türel'in, "Son dakika rezervasyonları ile Antalya'nın arayı kapatacağından eminim. Birçok tatilcinin karar vermek için beklediğini biliyoruz. Otellerimiz dünyanın en iyi otelleri arasında. Bu yıl ise yüzde 30 'a varan indirimler yapılıyor" ifadelerine yer verdi.

"AİLELER İÇİN EN KONFORLU VE EN UCUZ TATİL MERKEZİ"

Antalya'nın özellikle aileler için çok uygun ve konforlu bir tatil merkezi olduğunu anlatan Türel, röportajda, iki çocuklu bir ailenin Antalya'da bin 400 Euro'ya bir haftalık tatil yapabildiğini kaydetti. Antalya'nın birçok uluslararası etkinliğin yapıldığı bir şehir olduğunu vurgulayan Türel, Antalya'nın uluslararası zirvelerin yanı sıra festival ve konserlere de ev sahipliği yaptığını söyledi. Başkan Türel, Münzer'in "Terör tehlikesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu ise "Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvenli değilsinizdir. Orlando'daki son saldırıya bakınız. Ancak Antalya, barış adası olarak kabul edilir" şeklinde yanıtladı. Türel, dünya genelinde turizm sektöründe yaşanan gerilemeden Antalya'nın da etkilendiğini ifade etti. Rezervasyondaki düşüşün son dakika rezervasyonlarla aşılacağını belirten Türel, röportajda turizm sektörü için alınan önlemleri ve yapılan teşvikleri de anlattı.

"ANTALYA'DA YENİ BİR HOLLYWOOD YARATILIYOR"

Başkan Türel'in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Almanya ziyaretini de ülkenin önde gelen gazeteleri sayfalarına taşımıştı. Türel'in ziyaret ettiği Almanya'nın en çok okunan dünyaca ünlü gazetesi Bild, çocuklu Alman ailelere tatil için Türkiye ve Antalya'yı önermişti. Diğer taraftan Frankfurter Allgemeine Zeitung'un Ortadoğu Editörü Rainer Hermann, Başkan Türel ile yaptığı röportajı "Antalya'da yeni bir Hollywood yaratılıyor" başlığı ile yayımlamıştı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Avusturya Almanya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title