Haberler

Başkan Tuna, Yalınayak'ta Arama-kurtarma Çalışmalarına Katıldı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kent genelinde yaşanan sel felaketi esnasında Arpaçsakarlar Mahallesi’nde akıntıya kapılarak kayıp olan 3 yaşındaki Miray Genç ve komşuları Sultan Uncu için sürdürülen, arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kent genelinde yaşanan sel felaketi esnasında Arpaçsakarlar Mahallesi'nde akıntıya kapılarak kayıp olan 3 yaşındaki Miray Genç ve komşuları Sultan Uncu için sürdürülen, arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.

Dün sabah saatlerinde metrekareye yaklaşık 150 kilogram yağışın düşmesi nedeni ile Mersin'da yaşanan sel afetinde sel suları bir aileyi yok etti. Arpaçsakarlar Mahallesi'nde aracı ile sel sularına kapılan Serkan Genç ve eşi Fatma Genç yaşamlarını kaybederken, karı kocanın cansız bedenleri kilometrelerce uzakta bulundu. Çocukları Miray ve arabada bulanan komşuları Sultan Uncu için ise arama-kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Belediye Başkanı Hamit Tuna da, Yalınayak Mahallesi'ndeki dere yatağında ve çevresinde gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmalarına katılarak, ekiplere destek verdi.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Tuna, aramalarda aracın ön kaputunu bulduklarını belirterek, "Yaşanan bu afetin ardından ne yazık ki çok acı bir gerçekle karşılaştık. Sabah saatlerinde Arpaçsakarlar Mahallemizde işlerine araçlarıyla gitmeye çalışan anne, baba ve 3 yaşındaki çocukları ile arabada bulunan komşularının sele kapılarak kaybolduğunu öğrendik. Aracı ile sel sularına kapılan Serkan Genç ve Eşi Fatma Genç'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Araçta bulunan 3 yaşındaki yavrumuza ve komşuları Sultan Uncu'ya henüz ulaşılamadı. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bir an önce buluruz. Sel afetinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

Tuna, sel afetinin ardından başlattıkları çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, "24 saat görev başında olan ekiplerimiz mahallelerimizde temizlik çalışmasının yanı sıra su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde su tahliye işlemlerini yapıyor. Tüm halkımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Cenab-ı Allah daha büyük afetlerden korusun" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arpaçsakarlar Fatma Genç Hamit Tuna Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title