Haberler

Başkan Tuna'dan Şehitler Haftası ve Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Şehitler Haftası ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Şehitler Haftası ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Tuna, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri saygı ve minnetle andığını kaydetti. Şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu vurgulayan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerin isimlerini, inşa ettikleri tesislere vererek ölümsüzleştirdiklerini ifade etti. "Şehitler, unutuldukları zaman ölürler" diyen Tuna, mesajında şunları kaydetti: "Bu bilinçle bu vatan uğruna canların feda etmiş şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak adına milli gün ve bayramlarda önemli etkinlikler düzenliyoruz. Böylelikle gelecek kuşaklara tarih şuuru ve milli değerlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Kutlu Doğum Haftası'nı da kutlayan Başkan Tuna, Kutlu Doğum'un bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini dileyerek, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V), dünyaya bir lütuf, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunu idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. O, bütün insanlığa kucak açan, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Peygamber Efendimizin getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, güç kaynağımız olan dinimizi daha iyi anlamak gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi'nin Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyor, hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

title