Haberler

Başkan Toru, Öksüz ve Yetimlerle İftarda Buluştu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde öksüz ve yetim çocuklar ile aileleri bir araya geldi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde öksüz ve yetim çocuklar ile aileleri bir araya geldi.

Meram Belediyesi tarafından öksüz ve yetim çocuklar için Konya Atatürk Stadyumu'nda verilen iftar yemeğine AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Rüveyde Gülseren Işık, Hacı Ahmet Özdemir, Leyla Şahin Usta, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe teşkilatlarından yöneticiler, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ile öksüz ve yetim çocuklar katıldı.

İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye olarak ramazan boyunca iyi niyet, ihlas ve samimiyetle ilçemizdeki herkese ulaşmaya, kapısı çalınmamış bir tek hane bırakmamaya gayret ettikleri belirterek, "Bugün burada sadece ekmeğimizi değil yüreğimizi, sevincimizi, aynı maneviyatı paylaşıyoruz. Biliyoruz ki insan olmak, salih bir kul olmak ancak paylaşarak mümkün olur" dedi.

"ÖKSÜZ VE YETİMLERE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR"

Bir yetim olarak büyüyüp tüm yetimlere yol gösteren bir peygamberin ümmeti olduklarını hatırlatan Başkan Toru, "Bugün Hz. Peygamberimizi temsil eden evlatlarımızla birlikteyiz. Bilindiği gibi Peygamberimiz, yetim olarak dünyaya gelmiş ve 6 yaşında da annesi vefat ederek öksüz kalmıştır. Böylece hem öksüz hem yetim kalan Efendimizi dedesi ve amcası himaye altına almıştır. Resulullah, yetim olarak büyümenin zorluklarını görmüş, yaşamış ve bu sıkıntılara göğüs germiştir. Öksüz ve yetim kalmış çocuklarımıza karşı maddi ve manevi sorumluluklarımız vardır. Maddi sorumluluklarımız; öksüz ve yetimlerin malını ve canını korumak, beslenme, giyinme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Manevi sorumluluklarımız ise; şefkat dolu davranışlar sergilemek, sevgi dolu ortamlar hazırlamak, eğitimiyle ilgilenmek, dini bilgiler vermek, güzel ahlak kazandırmak, hak ve hukukunu korumaktır" diye konuştu.

"ÇOCUKLAR YETİM VE ÖKSÜZ KALIYOR"

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşan Hacı Ahmet Özdemir ise, "Şu anda yeryüzünde hastalıklar, kazalar ve daha çok da savaşlar sebebiyle çocuklar yetim ve öksüz kalıyorlar. Ünlü tarihçi Heredot'un bir sözü var: Savaşta babalar oğullarını toprağa verirler, barışta ise oğullar babalarını. Savaşsız bir dünya ütopik bir dünyadır, olası mümkün değildir. UNESCO'nun 2009 verilerine göre dünyada 165 milyon yetim ve öksüz çocuk var. 2015 öngörüsü ise 400 milyon. Şüphesiz bizim bölgemizde de yetim ve öksüzlerin sayısı artmış durumdadır. Peygamberimiz, yetimlerin yetimiydi. Yetimin başını okşayanın elinin değdiği tel sayısınca günahının af olacağı müjdesini bizlere o haber vermiştir. Yetim bulunan bir evde bereketin eksik olmayacağı müjdesini de yine onun ağzından işitmişizdir" şeklinde konuştu.

Yemenli yetim bir çocuğun yaptığı iftar duası katılımcıları duygulandırdı. İftar öncesinde de meddah, ortaoyunu, illüzyon gösterisi, tasavvuf müziği ve yarışmaların yer aldığı Ramazan etkinliği düzenlendi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacı Ahmet Özdemir Fatma Toru Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title