Haberler

Başkan Toltar'a Dua İçin Geldiler

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi ve Orhangazi Mahallesi’nde yaşanan ecri misil sorunu Belediye Başkanı Ali Toltar’ın girişimleri ile çözüldü.

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi ve Orhangazi Mahallesi'nde yaşanan ecri misil sorunu Belediye Başkanı Ali Toltar'ın girişimleri ile çözüldü.

Mimar Sinan Mahallesi ve Orhangazi Mahallesi'nde oturan ve hazine arazileri üzerinde evleri bulunan vatandaşların önemli bir sorunu olan ecri misil (kira bedeli) sorunu Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın ısrarlı gayretleri ile çözüme ulaştı.

Milli Emlak Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından belirlenen rakamlar vatandaşlar tarafından oldukça yüksek görülmüş ve her iki mahallede oturan vatandaşlar ciddi sıkıntılar içerisine girmişti. Yaşanan sorun karşısında boynu bükülen ve ciddi mağduriyetler yaşayan vatandaşın bu durumuna duyarsız kalmayan Başkan Toltar, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için konuyu Kocaeli Valisi, Bölge milletvekilleri ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na kadar kadar ulaştırarak çözüm için gece gündüz çalışmıştı. Başkan Toltar'ın ısrarı ile geçtiğimiz gün Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun  başkanlığında  toplanan komisyon Orhangazi ve Mimar Sinan mahallesinde hazine arazilerinde yapıları bulunan vatandaşlara gönderilen yüksek ecri misil (Kira Bedeli) tutarlarını makul tutara çekilmesi kararını aldı.

Başkan Toltar'ın gayretleri geçtiğimiz gün hedefine ulaştı ve vatandaşın mağduriyeti giderildi. Başkan Toltar'ın bu gayretleri Mimar Sinan ve Orhangazi Mahallesi'nde büyük bir sevinçle karşılanırken, mahalle sakinlerinden oluşan bir heyet Başkan Toltar'ı ziyaret ederek bol bol dua edip, konunun çözülmesine katkı sunduğu için teşekkür ettiler.

Heyeti Dilovası Belediyesi toplantı salonunda ağırlayan Başkan Toltar, "Göreve gelmeden önce de burada yaşanan sorunun takipçisiydim. Vatandaşımızın mağduriyetini hep yakından takip ediyordum. Konunun çözümü için uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyordu. Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için başta Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere, Bölge Milletvekillerimiz konuyla yakından ilgilenerek sorunun çözülmesi için bize destek verdiler. Son olarak Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte yaptığımız girişimler sonucu Milli Emlak Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından hazine arazilerinde evleri bulunan vatandaşlarımıza gönderilen yüksek ecri misil (Kira Bedeli) tutarlarını oluşturduğumuz komisyon ile makul tutara düşürdük. Umarım her iki mahallede oturan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiştir" dedi.

Başkan Toltar, gelen heyete ayrıca önemli bir müjde daha vererek, hazine arazileri üzerinde evleri bulunan vatandaşların tapularını kısa sürede almaları içinde çalışma başlattıklarını ve kısa süre içerisinde bununda müjdesini vereceğini belirtti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Toltar Orhangazi Dilovası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title