Haberler

Başkan Tollu Köpek Katliamını Kınadı

Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede geçen hafta 23 köpeğin zehirlenerek öldürülmesini katliam olarak nitelendirdi.

Mersin'in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede geçen hafta 23 köpeğin zehirlenerek öldürülmesini katliam olarak nitelendirdi. Köpeklerin öldürülmesiyle Erdemli Belediyesi'nin bir ilgisi bulunmadığını belirten Tollu, "Bu katliamı yapanları şiddetle kınıyorum ve Allah'a havale ediyorum" dedi.

Erdemli'de geçen hafta, belediye tarafından rehabilitesi yapılan, kısırlaştırılıp aşılanan, alındıkları bölgeye geri bırakılan 23 köpek zehirlenerek öldürüldü. İlçedeki hayvan hakları savunucuları olaya büyük tepki gösterirken, Erdemli Belediye Başkanı Tollu da yazılı bir açıklama yaparak, olayı kınadı.

Başkan Tollu, açıklamasında basında yer alan köpek katliamıyla Erdemli Belediyesi'nin ilişkilendirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayın yaşandığı hafta kendisinin şehir dışında olması dolayısıyla konuyla ilgili bir açıklama yapamadığını ifade eden Tollu, yaşanan bu olayın son derece üzücü olduğunu vurguladı. Erdemli'nin bir turizm şehri olma yolunda ilerlediğini belirten Tollu, ilçenin bu tür kötü hadiselerle anılmasının kendilerini de üzdüğünü kaydetti. Bu olayla ilgili olarak Erdemli Belediyesi'nin yanlış bir algı sonucunda suçlandığına da işaret eden Tollu, "Ağzı var dili yok diye tabir ettiğimiz bu hayvanlarımızın canları bize emanettir. Bizim hizmet önceliğimiz her ne kadar insan olsa da biz Erdemli'de bulunan bütün canlılara hizmet ediyoruz. Sokak hayvanlarının öldürülmesiyle Erdemli Belediyesi'nin uzaktan yakından alakası yoktur. Aksine biz bu hayvanların rehabilitasyonunu sağlıyoruz, kısırlaştırıyoruz, aşılarını yapıyoruz, yaralı ve hasta olanları tedavi ediyoruz ve tekrar yaşam alanlarına bırakıyoruz. Bu katliamı, vahşeti yapanları şiddetle kınıyorum ve Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdemli'nin bir daha bu tür olumsuz olaylarla anılmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin ve bu tür olayların takipçisi olacaklarının altını çizen Tollu, şunları kaydetti: "İlçemizde yaşayan değerli hayvan hakları savunucusu kardeşlerimiz var. Kendileri ile devamlı istişare içerisindeyiz. Onların bizi yönlendirmelerine göre bu konuda hareket ediyoruz. Bundan sonra da böyle olacaktır."

Erdemli'yi bir turizm şehri, çağdaş ve gelişmiş bir şehir yapmak için çalıştıklarını aktaran Tollu, böylesi kötü hadiselerle Erdemli'nin isminin yıpratıldığını dile getirerek, bir daha bu tür olaylar yaşanmaması için daha hassas olacaklarını belirtti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Mükerrem Tollu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title