Haberler

Başkan Toçoğlu; "Muhalefet Edenler En Büyük Cevabı Gittikleri Yerlerden Alacaklar"

AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Türkiye'de olmayan bir uygulamayı İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz."

AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, " Türkiye'de olmayan bir uygulamayı İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Sadece bu yıl, ilçelerimize ve köylerimize 95 kilometre yol yapıyoruz. Kocaali'den Taraklı'ya; Kaynarca'dan Karasu'ya kadar tüm ilçelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz" dedi.

AK Parti 48'inci İl Danışma Meclisi, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra AK Parti Koordinatör Milletvekili Mehmet Ali Okur, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

48'inci İl Danışma Meclisi'nde, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, İl Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Ellidokuz ve Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı teşkilat faaliyetlerini içeren sunumlarını katılımcılara aktardı. İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım ise yaptığı konuşmada, ilçelerdeki yatırımların tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkan, Danışma Meclisi'nin hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Önemli bir sürecin içerisine girdik. Bundan sonra hem çalışmalarımızda hem ilişkilerimizde biraz daha titiz, biraz daha dikkatli olmamızın gerektiği günleri yaşıyoruz. Dolayısıyla, biz teşkilat mensupları, belediye başkanları ve milletvekilleri olarak; sadece işimizi iyi yaparak, sonucunu Allah'tan bekleyerek, bu yolda beraberce yürümek durumundayız. Hem Büyükşehir hem de ilçe belediye başkanları olarak önemli işlere imza attık. Şehrimizde, eski Türkiye'nin kalıntılarını temizlerken; yeni Türkiye'ye de zihnen hazırlık yapacak çalışmalar içerisinde olduk. Şehrimizin ve ilçelerimizin çehrelerini değiştirdik. Değiştirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda partimizin dilini kullanmaya, partimizin hedefleri doğrultusunda hareket etme gayreti içerisinde olduk. İnşallah bundan sonra da yereldeki aktörlerin bizi aşağıya doğru çekmesine izin vermeden, önümüze bakarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının devamında HES alanı çevresinde çalışmalarına başlanan Sakarya Park'ın 1. etabını da değerlendiren Başkan Toçoğlu, "120 bin metrekare üzerinde başlattığımız çalışmaları yılbaşına kadar tamamlamak istiyoruz. Böylece, Sakarya Nehri'ni Sakaryalılarla bütünleştirmiş olacağız. Kültür ve sanat alanında da önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Şehrimizin önemli eksikliklerinden olan Kültür ve Sanat Merkezlerini hizmete açtık. Şehir merkezimizde ve ilçelerimizde başlattığımız meydan düzenlemeleri, şehrimize önemli bir ivme kazandırdı. Sapanca'da da çalışmalar başladı. İnşallah, kısa süre içerisinde Sapanca'mıza da önemli bir meydanı kazandırmış olacağız. Ulaşım, eğitim ve sağlıkta, birçok konuda önemli çalışmalara imza attık" şeklinde konuştu.

İlçe ve köy grup yollarını sıcak asfaltla buluşturduklarını sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, "Türkiye'de olmayan bir uygulamayı İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Yasası'nın 2014 seçimleri ile işlerlik kazanacak olmasına rağmen, İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimizle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Sadece bu yıl, ilçelerimize ve köylerimize 95 kilometre yol yapacağız. Tamamı sıcak asfalt. Büyük bir kısmını tamamladık. Kocaali'den Taraklı'ya; Kaynarca'dan Karasu'ya kadar tüm ilçelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuşmasının devamında muhalefet tarafından getirilen eleştirilere cevap verdi. Başkan Toçoğlu, "Muhalefet ettiklerini zannedenler, zehir saçmaya devam ediyor. En büyük cevabı gittikleri yerlerde kendileri alacak. Hem kırsalda hem de şehir merkezinde vatandaşlarımız hayata geçirilen hizmetlerin farkında. "Büyükşehir Yasası ihanet yasasıdır" gibi beylik cümlelerle milletin karşısına çıkanlar, seçimlerde de gereken cevabı milletimizden alacak. Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de üslup sorunu var. Maalesef, siyaset yaptığını söyleyen insanlar, siyasetçilere karşı üsluplarına dikkat etmiyor. Biliyorsunuz daha önce il başkanlığı yapan birisi şimdi aday adayı, "Parmakçı vekil" diyerek Vekillerimize hakaret ediyor. Halkın oyları ile seçilmiş, mecliste önemli görevler yapan Milletvekillerimiz ile ilgili bu üslubu ancak ona yakışır. Halbuki biz o vatandaşın kendi partisinin toplantısına sokulmadığı, kapının önünde bekletildiği günleri de biliyoruz. Hem halkın oyuna talip olacaksın, hem de halkın oyu ile seçilmiş Milletvekilleri ile ilgili olarak uygun olmayan üsluplarla konuşmalar yapacaksın" dedi.

"AK Parti'ye oy verenler aptaldı" diye sosyal medya üzerinden yazı yazıyor, sonra da aday adayı oluyor. Oy veren insanlara hakaret edeceksin, sonra bu milletten oy isteyeceksin. Ben kazanırsam, "Hz. Ömer'in adaleti ile yöneteceğim." diyor. İyi de senin il başkanın, "Hz. Ömer'in inandığı din bu toplumları geri bıraktırmıştır." diyor. Buna ne diyeceksin. İl başkanın, "Bu toplumları geri bıraktıran İslam'dır." dedi. Hz. Ömer, İslam'ın bir temsilcisi. Eğer Hz. Ömer'in adaleti ile çalışmayı düşünüyorsan, evvela il başkanına git, onu ikna et" dedi.

Vagon Fabrikası ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, "Demiryol-İş sendikasını ziyaret ettim. Geçen hafta, sadece bir gazetede tam sayfa bir ilan çıktı. Vagon Fabrikası ile ilgili olarak Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanımızla görüştüm. Bizim bilmediğimiz bir şey mi var dedim. Şube Başkanı bir şey olmadığını ve kendileri üzerinden siyaset yapılmaması için demeç verdiğini söyledi. Tabii, mevzu olmayınca, çıkarmaya çalışıyorlar. Geçen hafta da MHP'nin Genel İdare Kurulu Üyeleri geldi. Birkaç gün kaldılar. Aklınızda kalan söyledikleri önemli bir şey var mı? Geldiler, gittiler. Böyle olacak, gelecekler ve gidecekler" diye konuştu.

Muhalefetin Şeker Fabrikası'na yönelik eleştirilerine de cevap veren Başkan Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Şeker Fabrikası Türkiye'nin en büyük holdinglerinin bir tanesi tarafından satın alındı. Hayırlı olsun. Türk Traktör ve Ülker'in şehrimize gelmesi çok önemlidir. Yeni Türkiye'den bahsediyoruz ya, 1970'lerde kalanların bunları anlamasını beklemiyoruz. Ne olmuş Şeker Fabrikası'na. Şeker Fabrikası 2000 yılında kapatılmıştı. Bizim Milletvekillerimiz sayesinde Şeker Fabrikası açıldı ve hamdolsun bugüne kadar da faaliyetini sürdürdü. Aldığımız intibada çalışacağı yönünde."

"APEK'in başkanı, "Gelişmeler umut verici", Sendika Başkanı, "Satıştan mutluyuz" diyor. Bu ara çok sık basın toplantısı yapıyorlar. Benim tavsiyem bu basın toplantılarına biraz ara versinler ki biraz bir şeyler pekişsin. Yoksa söyleyecek sözleri yok. MHP'nin İl Başkanı diyor ki, "AK Partili Vekiller utansın." Niye utanacaklarmış, Şeker Fabrikası'nı Ülker aldı diye. Elimde 2000 tarihli bir belge var. Adapazarı Şeker Fabrikası'nın tasfiyesine, yani kapatılmasına yönelik bir belge. Kim imza atmış Dr. Devlet Bahçeli. Kim utanmalıymış arkadaşlar. Biz, vekillerimizle beraberiz, arkalarındayız. Hiç utanılacak bir iş yapmadılar. Vekillerimize de teşekkür ediyoruz. Burada ilginç olan, asıl utanması gerekenlerin; hiçbir şey olmamış gibi başkalarını bir yerlere çağırmaları."

Başkan Toçoğlu konuşmasının son bölümünde ise, "Hamdolsun, milletimizle hiçbir sorunumuz yok. Milletimiz, gerçekten kendileri için çalıştığımızın, kendilerine hizmet ettiğimizin, en iyisini yaptığımızın farkında. Bize düşen, bu süreçte de elimizden gelen gayreti göstererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, biz görevimizi yapmanın huzuru içerisinde gözlerimizi kapamaya çalışırız. Allah, hepimizin işini rast getirsin" ifadelerini kullandı.

Toçoğlu'nun ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "Herkes her şeyi konuşuyor, bizlerde süküt ediyoruz. Ancak meydanı boş bırakmayacağız, bunun yanında biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Onların yapmak istedikleri sadece ayak bağı olmaktır. Allah'ın izniyle milletimiz onları önemsemeyecek ve AK Parti'yi desteklemeye devam edecektir. Büyükşehir yasasıyla yeniden vatan elden gidiyor söylemlerine başladılar. Bu yasa mahalle ve köylerimize birçok imkan sunuyor. Belediyelerimiz örnek projeler hazırlayacak ve halkla istişare edilerek yapılacak projelere karar verilecek. AK Parti'nin ana ilkelerinden bir tanesi 'zorlaştırmayacağız, kolaylaştıracağız'. AK Parti, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hizmetlerini halka ulaştırmaktadır" dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Şeker fabrikası açıklaması yapmış olan Büyükşehir Belediye Zeki Toçoğlu'na başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere iftira atmayı bırakmalılar. Bu seçimlerde meclise bir tane meclis üyesi sokarsa kendilerini başarılı saysınlar. Gezi olaylarında bizim 18 tane teşkilat binamız yakıldı. Sakarya'da gezi olayları sırasında AK Parti binasını yakma üzere yola çıkanların başında, bize bu suçlamaları yapan kişi vardı. Bu tarz kişilere cevapları mahalle temsilcilerimiz vermelidir. Kapatılacak olan bir fabrikayı hizmete açtık. Milletvekili olarak Sakarya'da yanlış giden her hangi bir olay olduğunda müdahil olacak kişiler bizleriz. Eğer bizler bunu gerçekleştirmeseydik o fabrika tasfiye edilip hurdacılara verilecekti. Şuanda dünya devi olan bir şirket orayı satın aldı. Bundan sonra fabrika çalışacak çiftçi kazanacak, üreten kazanacak, Sakarya'mız kazanacak. Muhalefet her zaman bizlere köstek olmuştur. Ne zaman bir iş yapsak onlar vatanı bölüyorlar söylemiyle ortaya çıkıyorlar" şeklinde konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, "Bulgaristan bakım yaptıramadığı için uçaklarını uçuramıyor. Yunanistan bu şekilde, Avrupa'nın çoğu ülkesi bu şekilde. Ülkemizde ise dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor, ülkenin her yerine hızlı tren ağı oluşturuluyor. Dünyada insani yardım konusunda ülkemiz 2 milyar doların üzerinde yardım ile 4. sırada. BM'nin verdiği kararla, insanlıkla ilgili ilk nitelikli toplantı İstanbul'da yapılacak. İnsanın daha iyi yaşatılması noktasında, AK Parti'nin çalışmaları ve diğer ülkelere yardımı, dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Toçoğlu Ak Parti Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title