Haberler

Başkan Timur'da Amasra Değerlendirmesi

Güncelleme:

Amasra Belediye Başkanı Timur, "Önemli olan Amasra Belediye Başkanı'nın yüzünün gülmesi değil, Amasra halkının yüzünün gülmesidir." dedi.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, "Önemli olan Amasra Belediye Başkanı'nın yüzünün gülmesi değil, Amasra halkının yüzünün gülmesidir" dedi.

Kendisinden önceki dönemde belediyenin kapısının halka açık olmadığını iddia eden Başkan Timur, "Benden önceki dönemde halk buraya gelemedi. Eski başkan, başkanlık sürecinin son döneminde, yılın 365 gününün yarısından fazlası Amasra'da değildi. Dolayısıyla başkanın olmadığı yere halkın ulaşması mümkün değildir. Onun yerine başkaları belediye başkanlığı yaptı. O yüzden halka açıktı gibi söylemler tamamen kamuyu yanıltıcı söylemlerdir. Zaten Amasra halklı da biliyor neyin ne olduğunu, Amasra halkı her zaman sosyal bir yaşam tarzı sürmüştür. Biz spor sahasını çimlenmesine katkıda bulunduk. Spor sahasının aktif hale gelmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Onun dışında semt sahası yaptık. Her mahalleye bir ya da birkaç spor aleti koyduk. Kültürel anlamda 2009'dan bugüne, Amasra kültür ve sanat şenliği adı altında başka yerde örneği çok az bulunabilecek, en az bir ay süren etkinlikler yapıyoruz. Amasra halkı zaten sosyal yaşam tarzını sevmiştir. Kapalı yaşam tarzını sevmez. Eğer eski başkan belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde bunu hissedememişse, onun belediye başkanlığı yapmasına da gerek yok bence" dedi.

Amasra Belediyesi'nin ekonomik durumuyla da alakalı bilgi veren Başkan Timur, "Amasra Belediyesi'nin ekonomik durumunun kötü olduğu iddia edilmiş. Bunu söyleyen kişi, Amasra belediyesini ne kadar kötü hale getirdiğini de söylemek zorundadır. Asıl o dönemde Amasra Belediyesinin bütçesinin kötü olduğunu, hiçbir yatırım yapamayacak halde olduğunu, hatta 1 Nisan 2009'da bana görevi devrederken, 3 buçuk aylık işçi maaşının alacak olarak bulunduğu bir dönemde Amasra Belediyesi elektrik parasını ödeyemediği için su tulumbalarının elektriği kesilmek zorunda kaldı. O kadar kötü bir dönem geçirdi ki Amasra Belediyesi, Amasra'ya su sağlayamadı. Belediyenin o dönemde boru alacak parası dahi yoktu. 2009'dan sonra biz çok önemli yol kat ettik. Su sorununu kalmadı, elektrik parası düzenli ödeniyor, elektrik parası diyip geçmeyin, 50 milyar civarın bir paradan söz ediyorum. Yeni işletmeler kurduk, bu işletmeler para kazanmaya başladı, yaklaşık 3 Trilyonluk bütçesi varken, Amasra Belediyesinin şu anda 2014 bütçesini meclisten geçirdik. 16 Trilyona çıktı. Bunun gerçekleşmesi de yaklaşık 11 Trilyonu buldu. Böyle bir bütçeden bahsediyoruz artık. Önemli yatırımlara imza atıyor, önemli projeleri hayata geçiriyor. Ama Amasra Belediyesi, işçisine şu an para ödeyemiyorsa, bunun sorumlusu yine iktidardır. Çünkü biz, çok iyi bir dönemde giderken, kasamızda yaklaşık 400 milyar gibi para varken, Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından bütün mal varlığımıza el konulması, o paramızın alınması bizi sıkıntılı bir döneme soktu. O dönemden sonra, işçi borçlarımız arttı. Ancak bu borcumuzu da en kısa zamanda kapatıp, Amasra Belediyesi gerçek anlamda düzlüğü çıkacak ve daha büyük yatırımlar yapar hale gelecektir. Yaklaşık 5 senede birçok şey yaptık. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Biz diyoruz ki, geçmişte neler yaptıysak önümüzdeki 5 senede çok daha büyük yatırımlara imza atacağız. Ben Amasra belediye başkanı olduğumda, belediyenin araç parkı yoktu. Şuanda bizim garajımız araçla dolu, her türlü hizmeti verecek aracımız var. Daha önceki müze müdürü, Amasra belediyesinin yaptığı yatırımlara engel olmak için elinden geleni yapıyordu. Şuan ki müze müdürüyle gayet uyum içinde çalıyoruz. Sonuçta biz de halka hizmet etmek için çabalayan bir kurumuz. Ben de bu kurumun başkanı olarak Amasra halkına hizmet ederken, Amasra halkı adına her zaman gereğini yaparım" dedi.

Yat Limanı projesi hakkında konuşan Başkan Timur, "Yat limanı projesinin hayata geçirilmesi için en az üç kere Bolu DDH Bölge Müdürlüğü'ne gittim. Orda bölge müdürlüğü ile iyi ilişkiler kurarak, projeyi hızlandırmak için elimizden geleni yaptık. Çeşitli yazışmalar falan derken, parası benim dönemimde çıkarıldı, ihalesi benim dönemimde yapıldı. Nitekim ihalesi yapıldı, hayata geçti. Şuan İller Bankası'yla görüşme halindeyiz. Vali Beyin de bu konuda bize çok desteği oluyor. Ödeneği aldıktan sonra, hemen üst yapı yapımına başlayacağız. Bölgenin çok önemli kazanımı olacak. Amasra haklı da bundan çok faydalanacak. Hiç bir şey iddia edildiği gibi değil" dedi.

Başkan Timur açıklamasında son olarak, "İlk başkan olduğum günden beri bana tahsis edilen ödeneklerden bir kuşunu boğazımdan geçirmedim. Bana tahsis edilen ödenek şuana kadar belki 200 milyarı bulmuştur. Her kuruşunu Amasra belediyesinin eksiklerini gidermek için ya da öğrencilerin burs ihtiyaçlarını gidermek için kullandım. O paradan ne benim boğazımdan, ne de çocuklarımın boğazında samimi söylüyorum bir kuruş geçmemiştir. Nasıl bu 5 sene boyunca bu görevi hakkıyla yaptıysam, bir 5 sene daha aynı dürüstlükle Amasra halkına hizmet vermeye hazırım" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Timur Emin Timur Amasra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title