Haberler

Başkan Tartan'a Esnaf ve Kadınlardan Destek

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hatay ve Karataş Semt Merkezlerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hatay ve Karataş Semt Merkezlerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Başkan Tartan'ın başlattığı ve model proje olarak farklı il ve ilçe belediyelerce örnek alınan semt merkezlerinde kurslara katılan kadınlar, Tartan'ı alkışlarla karşıladı. Yeni dönemle birlikte kentte sevgi, saygı, huzur ve güven ortamı yaşanacağının sinyalini veren Başkan Tartan'a bölge esnafı da sahip çıktı.

Semt merkezlerindeki kadınlar ve bölge esnafından kendilerini ziyarete gelen Başkan Tartan'a afiş konusunda da destek geldi. Hakan Tartan afişlerinin sökülüp indirilmesine, gözlerinin oyulup kurşunlanmasına tepki gösteren vatandaşlar, Başkan Tartan'dan balkonlarına ve dükkanlarının camlarına yapıştırmak için afiş istedi. Başkan Tartan, kentte sevgi, saygı, huzurun yaşanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Biz hep beraber huzurlu, mutlu bir kent yarattık. Huzurumuz bozulmasın, ağzımızın tadı kaçmasın. Şiddetin, saldırganlığın ortaya çıktığı bir yöntemi kullanarak göreve talip olanların demek ki başka hesapları var. Burası ideolojilerin, siyasetin yeri değil. Bu yerel seçim; partilerin değil isimlerin seçimi. Beş yıldır yaşatmaya çalıştığım şey huzur ve güven oldu. Çünkü biz yerel hizmet veriyoruz. Ancak diğer partiler yoğun mücadele, tartışma içinde, beni de bu tartışmaların içine çekmeye çalışıyorlar ama ben buna izin vermeyeceğim. Atatürk'ün Cumhuriyetin değerlerini tartışma konusu yapıyorlar. Sizler Cumhuriyet kadınlarısınız, ben bunu nasıl unutur, nasıl tartıştırırım? Gelin ekonomi tartışalım, kutucuklarla giden milyonları tartışalım, Berkin'i kaybedişimizin sorumlularını tartışalım ama Atatürk ve Cumhuriyetin değerlerini tartışmayalım."

Başkan Tartan, ilçe belediyelerde kullanılacak oyların, Türkiye' geneline yansımayacağının; sonucu büyükşehir için kullanılan oyların etkileyeceğinin altını çizerek oy böldüğü söylentilerine de açıklık getirdi. Konak için bölen değil birleştirici güç olarak halkın yanında olduğunu hatırlatan Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimsenin önünde eğilmedik, kul köle olmadık, ayrımcılık yapmadık, kimsenin adamını işe almadık. Bizim toplumsal olarak kavgaya gürültüye değil sevgiye ihtiyacımız var. Bu kenti de bir babanın çocuklarına gösterdiği o koruyucu sevgiyle yönetmek gerekiyor. İnsana sevgi saygı palavrayla olmaz, yürekteki sevgiyle olur. Biz de bu beş yılda bir sevgi tohumu ektik, önümüzdeki beş yılda da beraber yeşerteceğiz. Bundan sonra da sevgi, saygı, huzur ve güvenle yeni güzellikler yaratacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tartan Konak Dsp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title