Haberler

Başkan Tanık: Kızılay'ın Kalbine Yerleşiyoruz

Güncelleme:

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin yeni merkezi olan Başkanlık Emek Hizmet Binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin yeni merkezi olan Başkanlık Emek Hizmet Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyerek binayı basın mensuplarına tanıttı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın bir süre önce alıp detaylı düzenlemelerini yaptırarak Başkanlık Emek Hizmet Binası adıyla kullanıma hazırlattığı eski SSK Binası bugün Tanık'ın basın toplantısına ev sahipliği yaptı.

Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve bürokratlarının da katıldığı basın toplantısında bundan böyle Çankaya Belediyesi'nin asıl binasının burası olacağını belirten Tanık, birçok birimin yeni binaya taşınmaya başladığını ancak vergi dönemi olduğu için vatandaşlar sıkıntı duymasın diye mali işlerle ilgili birimlerin vergi dönemi geçene kadar Kolej'deki eski yerlerinde kalacaklarını söyledi. Kızılay'ın merkezinde bulunan yeni hizmet binasının çevre düzenlemesinin de yapıldığını belirten Başkan Tanık, "Bina önünde çirkin görüntü yaratan havalandırma dahil birçok sıkıntı daha iyi yöntemlerle giderildi. Binanın 4. katından yukarısı ofis katları, alttaki katlar ise halkın doğrudan kullanabileceği kamusal kullanımın yoğun olduğu mekanlara dönüştürüldü. Böylece Kızılay'a sosyal ve kültürel işlevi de bulunan sıcak bir belediye binası kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Tanık ayrıca, binada yaklaşık 2 bin 500 personelin çalışacağını ve bunun da bölgeye hem ticaret hem de güvenlik açısından değer katacağını ifade etti.

Toplantının ardından basın mensuplarına belediye binasını gezdiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, binanın bölümlerinide teker teker anlattı. Bina tanıtımı sırasında Çankaya Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyeleri Nurhayat Erbek ve Aysel Akkaynak ise Tanık'a teşekkür ederek, "Şeffaf bir belediyecilik uyguladığınız ve Çankayalılara çok özellikli iyi bir bina kazandırdığınız için size teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, Çankaya Belediye Başkanlığı binası yapımı tamamlanıp, çevre düzenlemesi yapıldıkça vatandaşlardan ve bölge esnafından büyük beğeni topluyor. Birçok vatandaş daha önceki halini hatırlayınca belediyenin buraya değer kattığını ifade ediyorlar. Başkan Tanık, binanın çevre düzenleme çalışmalarının İnkılap Sokak tarafında başladığını ve buranın yenilenmesiyle bölgedeki yaya sirkülasyonu ve iş hacminin arttığını söyleyerek, kısa süre içinde tüm çevre düzenlemesi tamamlanarak Çankaya Belediye Başkanlığı'nın Kızılay'ın kalbinde vatandaşın hizmetinde olacağını söyledi.

Toplantının sonunda basın mensuplarına Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği Ankara'nın önemli kültür ve sosyal etkinliklerinden olan Çankaya Mizah Festivali ve Öykü Günleri'nden de bahseden Bülent Tanık; "Çankaya Mizah Festivali bugün başlıyor. 28 Nisan'a kadar sürecek olan festival bu yıl büyük usta Aziz Nesin'e ithaf edildi. Festivalin sloganı ise 'Nanik' oldu. Uluslararası Ankara Öykü Günleri ise 1-5 Mayıs tarihlerinde Chavez anısına düzenlecek. 1997 yılından bu yana gerçekleşen Uluslararası Ankara Öykü Günleri'nin 13.süne Çağdaş Sanatlar Merkezimiz ev sahipliği yapacak" ifadelerinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title