Haberler

Başkan Tahmazoğlu Hıdrellez Bayramını Kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hıdrellez Kültür bayramının baharın galerisini müjdeleyen bir gün olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hıdrellez Kültür Bayramı kutlamaları vesilesiyle mesaj yayınladı. Tahmozoğlu, "Türk dünyasında Hıdırellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz. Tüm halkımızın, baharın gelişini ifade eden Hıdrellez Bahar Bayramını kutluyorum" dedi. Tahmazoğlu, Kültürü oluşturan örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirterek, hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü kaydetti. Tarihi boyunca doğayla uyumlu iç içe bir hayat süren milletimiz bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak koruduğunu ve kuşaktan kuşağa aktardığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, Hıdırellez bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda yeni umutlarla, coşku içerisinde kutlanacaktır. Birlik ve beraberliğe vesile olması dileğimle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramını kutluyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hıdırellez Hıdrellez Şahinbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title