Haberler

Başkan Tabak'tan "Hükümet Kurulması" İçin Çağrı

Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak, sanayici ve iş adamları olarak hükümetin kurulmasını dört gözle beklediklerini belirtti.

Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak, sanayici ve iş adamları olarak hükümetin kurulmasını dört gözle beklediklerini belirtti.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında, hükümet kurulma sürecinde ki belirsizlik nedeniyle, Türk sanayi sektörü gerçek den çok büyük riskler ile karşı karşıya kaldığını aktaran Tabak, dolar kurunun global ekonomide değer kazanması ve Amerika'daki oluşan faiz artırımı beklentisinin Türk sanayicileri için gerçekten risk oluşturduğunu ifade etti. Başkan Tabak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk sanayicisinin ve şirketlerinin borçlarının yüzde 85'i döviz cinsinden olmakla beraber satışlarının çoğu da TL cinsinden olmaktadır. Döviz kurlarına karşı korunmayan bu risklerin, TL'nin değer kaybetmesi ile birlikte sanayicilerimizde ve şirketlerimizde finansal oranlarda ciddi bir bozulmaya yol açabilecektir. Ekonomi de bizi bekleyen bu tehlike sinyallerinin ışığında meclisimizde oluşabilecek Hükümet kurulamama ve erken seçim senaryoları yukarıda belirttiğim riskler yüzünden sanayicilerimize ve iş dünyamıza çok büyük bir risk oluşturacaktır. Bunun için siyasi partilerimizin bu zorlu dönemde meclisten mutlaka hükümet çıkarmaları gerekmektedir. Türkiye şuanda erken seçimi götürecek pozisyonda değildir" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Bolvadin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title