Haberler

Başkan Sözlü Balkan Türkleri ve Varsakların Düzenlediği Şenliklere Katıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin Hıdırellez Etkinliği ile Varsaklar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Varsaklar Şöleni'ne katıldı.

İlçe Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, dernek yöneticileri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Hıdırellez Etkinliği'nde konuşan Hüseyin Sözlü, Türk milletinin omurgası olan Balkan Türkleri'nin etkinliğine katılmaktan onur duyduğunu söyledi. Balkan Türkleri'nin, Osmanlı'nın yıkılmasının ardından Anadolu'nun yeniden yurt edinilmesi ve bağımsızlığa giden yolda önemli payı bulunduğunu belirten Hüseyin Sözlü, "Büyük önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de, Balkan Türkleri'nin milletimize en büyük armağanıdır" dedi.

Günümüzde Türk Milletinin inançlarıyla ilgili kavramların istismar edildiğini kaydeden Hüseyin Sözlü şöyle konuştu:

"Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin kazanımları, siyasi gücün mezesi olarak peşkeş çekiliyor. Karlofça Antlaşması'ndan bu yana 24 milyon kilometrekare olan vatan topraklarımız 800 bin kilometrekareye kadar düştü. Buna rağmen toplumumuz çok rahat. Uyanık olmak zorundayız. Balkanlılık; 1912'den bu yana yaşanan sosyal faciaların, dramların ve acının hikayesidir. Zamanında Osmanlı'nın Konya'dan, Karaman'dan Balkanlar'a, Trakya'ya, Kıbrıs'a gönderdiği, oralarda Türklüğü yücelten ve çok zor şartlar altında bunu başaran insanlardır Balkanlılar. 1912'de dönüşleri de dram doludur. Balkanlılar'ın kimseye borcu yoktur. Ortada bir borç varsa, bu bizim sizlere borcumuzdur" diye konuştu.

"HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCU"

Daha sonra Varsaklar Şöleni'ne geçen Hüseyin Sözlü'ye burada da ilçe belediye başkanlarının yanı sıra MHP Adana Milletvekili Ali Halaman eşlik etti. Kalabalık Varsak grubuna hitap eden Hüseyin Sözlü şunları söyledi:

"Aziz Türk Milletinin teminatı olan Varsaklar'ın ve Türkmenlerin gelenekselleşen şenlikleri, Varsak kültürünün, geleneklerinin diri tutulmasının ötesinde Türklük ruhu için de önemlidir. Ceyhan'da görev yaptığımda en büyük amacım Türk Milletine hizmet etmekti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da aynı duygular içerisindeyim. Hizmet bizim boynumuzun borcu. İnşallah önümüzdeki süreçte bir beklenti içinde olmadan, Vasakların her türlü faaliyetinde destek sağlayacağız."

Türklükle, Türk ismiyle mücadele içinde olanlara karşı gaflette bulunulmaması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle noktaladı: "Kozan'da, Feke'de, Saimbeyli'de Türklerin nasıl bir mezalime uğradığı çok iyi biliniyor. Günümüzde siyasi güç, Cumhuriyetin kazanımlarını siyasi hırslarına kurban ediyor. İçeride ve dışarıda sözde Ermeni soykırımı suçlamasıyla karşı karşıyayız. Türkiye'yi yönetenler, 24 Nisan'da tehciri tasvip etmediklerini söylediler. Böylece Cumhuriyet'e karşı yücelttiklerini iddia ettikleri Osmanlı'yı da sattılar. Ermeniler, tehcirle Suriye'ye gönderilmeseydi de, Saimbeyliler'in, Kozanlılar'ın, Fekeliler'in köklerini mi kazısalardı? Bu saldırılara karşı birlik olup, sesimizi yükseltmeliyiz. Atatürk'ün mirası Türkiye Cumhuriyeti, bölünmez bütünlüğümüz, milletimiz; namusumuz, şerefimizdir. Teminatı da sizsiniz."

Her iki şenlikte de kendisine plaket sunulan Başkan Hüseyin Sözlü, halkın arasına girdi, fotoğraf çektirdi, stantları gezdi. Şenliğe katılanlar Hüseyin Sözlü'yle birlikte fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

Varsaklar Şenliği'nde Ankaralı Coşkun konser verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Hıdırellez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title