Haberler

Başkan Sözen'den Pazar Esnafına Müjde

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, Pazar esnafı ile bir araya gelerek sorunlar ve çözüm yollarını anlattı.

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, Pazar esnafı ile bir araya gelerek sorunlar ve çözüm yollarını anlattı.

Delta Düğün Salonu'ndaki toplantıya Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan ve bine yakın pazar esnafı katıldı. Başkan Sözen yaptığı konuşmada 2016 yılı sonuna kadar semt pazarlarının kaldırılmayacağının sözü verdi. Başkan Sözen,"Pazar esnafımızın bu konuyla ilgili endişeleri olduğunu bildiğim için açıklama yapma gereği hissettim. Bakanlığın 2016 yılının sonuna kadar sokak arasındaki tüm semt pazarlarının kaldırılması ile ilgili bir genelgesi elimize ulaşmış durumda. Kurum isterse, bugün itibarıyla pazarını yapar, yerini gösterir ve sokak arasındaki pazarları kaldırabilir. Ama hiçbir koşulda biz bunu düşünmüyoruz. Biz pazarların devam etmesine, istihdam merkezi olduğuna, turizmin rengi olduğuna inanıyoruz. Kalkmasına asla razı değiliz. Allah bize görev şansı verirse 2016'nın sonuna kadar yasa bize idare etme yetkisini veriyorsa, sokak arasındaki pazarlar kalkmayacak. Son ana kadar ben görevde olursam pazara dokunmayacağım. İçiniz rahat olsun" dedi.

Pazartesi Pazarı'nın eski yerine taşınmasında da adaleti koruduğunu, siyasi parti gözetmediğini söyleyen Başkan Sözen, "Sizin verdiğiniz emeğe alın terinize, çalışma anlayışınıza saygı duyduğum ve duyacağımı her zaman söyledim. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda bir belediye başkanı için risk olduğunu bile bile pazarı eski yerine getireceğimizin sözünü vermiştik. Böylesine bir camiayı küstürmeden, kızdırmadan yeni yerlerini vermek riskti. Pazarcı esnafının işini kolaylaştıracaksa ben bu riski alırım dedim. ve söz verdiğim gibi ilk icraatım da pazarı eski yerine getirmek oldu. Komisyon oluşturduk, siyasi yapıları değerlendirmeden çalıştık ve noter huzurunda çekilişle yerleri belirledik. Belediye başkanı olarak asla kontenjan yeri de kullanmadım. Ben adaletli bir süreç taşıyacağım, en büyük vebal insanların ahını aldırmaktır diye hareket ettim" şeklinde konuştu.

Başkan Sözen, katlı Pazar projesini de pazar esnafına iki sezon kaybettirmemek adına hayata geçirmediklerini belirterek, "Bugün beni projelerini tamamlayamadı diye suçluyorlar. Tamamlayamadığımız pazar yeri ve Türkbeleni projesidir. Türkbeleni'nin tahsisini alamadık. Bir de katlı pazarı yapamadık değil, yapmadık. Arkadaşlarımızla konuştuk. 2009 sonu itibarıyla ihale dosyası bile hazırdı. Ama pazarcı esnafının içinde bulunduğu sıkıntıyı öğrendim. Eğer pazara başlasaydım iki sezon kaybolacaktı. Size zarar vermemek için başlamadım. İmkanlarımız vardı, gücümüz vardı, paramız vardı. Ama yapmadık. Siyasi ikinci risk alarak bu koşullarda pazara başlamayacağız dedik. Bunun hesabını pazarcı kardeşlerime veririm dedim. ve veriyorum da" dedi.

Beldelerde turizm pazarları artıracaklarını ve pazar esnafı ile elbirliğiyle daha başarılı işlere imza atacaklarını da vurgulayan Başkan Sözen, "Bizler görevde olduğumuz takdirde, elbirliğiyle pazarı çok daha üst noktaya taşıyabiliriz. Sizi işinizden etmek, size eziyet çektirmek, birilerinin dediği gibi sizi yerinizden etmek gibi bir düşünce yok. Bunu bilin. Bunun vebali vardır. Hangi partiden olursa olsun. Turizm pazarlarının artırılmasıyla ilgili talepler de yeni dönemde değerlendirilerek gereği yapılacak, size yeni iş alanları oluşturulacaktır" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Doğan Şükrü Sözen Manavgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title