Haberler

Başkan Şimşek'ten Konyalı Firmalara Tebrik

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Konyalı firmaları tebrik etti.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya'nın bir önceki yıl 9 olan firma sayısını artırarak 10 firma ile temsil edilmesi iş dünyasının temsilcileri ve aynı zamanda bir Konyalı olarak bizleri memnun etmiştir. Listede şehrimizi temsil eden firma sayısının artış göstermesi, seksenden fazla sektörde üretim yapan Konya sanayisinin dinamik yapısının bir göstergesidir. Açıklanan sonuçlar aynı zamanda Konyalı sanayicinin 2023 ihracat vizyonuna olan inancının ve bu doğrultuda harcadığı çabanın da canlı şahidi olmuştur. Ülkemizin ve şehrimizin hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla bölgede ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen üretim kültürünü benimseyen sanayicimizin üretmekten vazgeçmemesi sevindirici bir gelişmedir. Bu durumun devam ettirilebilmesi adına atılması gereken en önemli adım, sanayicimizin yeni sanayi politikaları ile daha fazla üretmeye teşvik edilmesidir. Listeye baktığımızda ağırlığı İstanbul ve Marmara havzasında faaliyet gösteren firmaların oluşturduğunu görüyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, bu durumun değişmesi ve ticaretin yönünün Anadolu şehirlerine çevrilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada ahilik kültürünün verdiği sorumlulukla hareket eden Anadolu sanayicisine daha fazla destek verilmesi gerekmektedir. İSO İlk 500 listesine girerek şehrimizi başarıyla temsil eden firma sayımızın önümüzdeki yılarda katlanarak artması en büyük arzumuzdur. Ülkemizde her alanda yakalanan istikrar ortamının ve ekonomimizin sekteye uğramaması önem arz eden bir diğer konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada ülkemizdeki siyasi belirsizlik ortamının bir an önce son bulması ve yeni reformların getirilmesi ülkemizin geleceği açısından elzemdir. Bu duygu ve düşüncelerle listeye girerek şehrimizi temsil eden Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş., Pakpen Plastik Boru ve Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş., Eti Alüminyum A.Ş., Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş., Konya Çimento Sanayii A.Ş., Akova Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş., Ova Un Fabrikası A.Ş., Enka Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş., Aydınlar Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş., Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. ve Tic. A.Ş.'yi ve tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" ifadelerine yer verdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Lütfi Şimşek Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title