Haberler

Başkan Şimşek'e "Darbe Girişimi Demokrasi Zaferi Anı Defteri" Kitabı Hediye Edildi

Hak-İş ve Hizmet-İş Yozgat Şubesi Başkanı Ferman Zararsız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Hak-İş ve Hizmet-İş Yozgat Şubesi Başkanı Ferman Zararsız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, sendikaları tarafından bastırılan "Darbe Girişimi Demokrasi Zaferi Anı Defteri"ni Şimşek'e hediye eden Zararsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi sonrasında, Yozgatlılar'ın duygu ve düşüncelerini paylaşmaları için Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda bir anı defteri oluşturduklarını, demokrasi nöbetlerinin tutulduğu zamanlarda yaklaşık 20 bin kişinin bu çadırı ziyaret ettiğini belirtti.

Vatandaşların, oluşturulan anı defterine 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili duygu, düşünce ve fikirlerini yazdıklarını anlatan Zararsız, şunları kaydetti:

"Biz de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek tarihe bir not düşmek için bu anı defterini kitap haline getirdik. Bundan 50 yıl sonra bile Türk milletinin vatanına sahip çıkma adına yazmış olduğu destanın bir şahidi olması için bu kitabı oluşturduk. Dileğimiz kitabın nesiller boyu aktarılmasıdır. Bu eser hiçbir siyasi görüşün ürünü değildir, gerçekten vatanını seven, vatanı için canını verebilen Türk halkının eseridir."

Şimşek ise Zararsız'ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bir Türk vatandaşı olarak bu kitabı gururla saklayacağını, yıllar sonra bile bu kitapların gelecek nesillere o karanlık geceyi aktaracağını ve Türk milletinin vatanına sahip çıkmak adına neler yaptığının şahidi olacağını ifade eden Şimşek, tüm Yozgatlılar'ın ve Türk halkının bu kitabı okuması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Şimşek Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title