Haberler

Başkan Şenol'dan Öğrencilere Röportaj

İlkokul öğrencilerine röportaj veren Başkan Halil İbrahim Şenol, yerel yöneticiliği anlattı, soruları cevapladı.

İlkokul öğrencilerine röportaj veren Başkan Halil İbrahim Şenol, yerel yöneticiliği anlattı, soruları cevapladı. Öğrencilere öğütler veren, "Konuşun, sorgulayın, eleştirin. Çünkü gelecek sizlerin ellerinde" diyen Şenol, çocukları çevreye daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede eğitim veren Gazikent İlkokulu öğrencilerine röportaj verdi. Başkanlık makamında öğrencilerle buluşan Başkan Şenol, yerel yöneticiliği, belediye başkanının görev ve yetkilerini anlattı. Samimi ortamda gerçekleşen buluşmada, Başkan Şenol tüm soruları keyifle yanıtladı, belediyenin çalışma sistemi ve belediyedeki müdürlüklerin yapısı hakkında bilgi verdi. Hayattaki en büyük idealinin doğup büyüdüğü Gaziemir'e belediye başkanı olmak olduğunu ve hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Şenol, gençlere hayatta başarılı olabilmeleri için hedeflerini yüksek tutmalarını öğütledi. Konuşmayan, eleştirmeyen genç nesil yaratılmaya çalışıldığından yakınan Şenol, "Hayatınıza kendiniz yön verin. Hangi mesleği yapacağınıza siz karar verin. Konuşun, eleştirin, sorgulayın. Cumhuriyet ve gelecek sizlere emanet" diye konuştu.

"EĞİTİM VE SAĞLIK ÖNCELİĞİMİZ"

Öğrencilere mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmalarını öğütleyen Başkan Şenol, eğitim ve sağlığın doğrudan görev ve sorumlulukları arasında olmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Bu iki konu benim önceliğim. Çünkü eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin çok hızla geliştiğine inanıyorum. Halen GAZİGEM aracılığıyla yaklaşık 3 bin öğrencimize ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz. Okullarımızın her tür ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Okula başlayan çocuklara kırtasiye seti dağıtarak heyecanlarına ortak oluyoruz" dedi.

"ÇEVREYE SAHİP ÇIKIN"

Çocukların çevre konusundaki sorularını da yanıtlayan Başkan Şenol, günümüzde çevrenin ciddi anlamda katledildiği söyledi, onlardan çevre konusunda daha duyarlı olmalarını istedi. Çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Şenol, "Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir'de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir'de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çünkü bu ülkenin geleceği siz çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Sizlerde çevre konusunda daha duyarlı olun, doğaya sahip çıkın" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil İbrahim Şenol Gaziemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title