Haberler

Başkan Sekmen, Yakutiye Bilgi Evi'nin Temelini Çocuklarla Attı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yakutiye Bilgi Evi Projesi'nin temel atma töreni yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şükrüpaşa Mahallesi'nde yaptırılan Yakutiye Bilgi Evi'nin temelini mahallenin çocukları ve mahallede yaşayan vatandaşlarla birlikte attı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Zafer Aynalı, Eski Genel Müdürü Mevlüt Vural, Belediye Meclisi üyeleri, davetliler ile mahalle halkı katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, çağdaş ve modern belediyecilik anlayışını Erzurum'a hakim kılmaya çalıştıklarını vurgulayarak, adaylık döneminde çalışmasını yaptıkları ve fotoğraflarını halka gösterdikleri Bilgi Evleri Projesi'nin temelini attıklarına dikkat çekti.

Verdikleri sözleri bir bir gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Sekmen, "Seçim döneminde, 'Mahallelerimize semt konağı yapacağız' demiştik. Şimdi, her mahallemize Bilgi Evi yapıyoruz. Mahallelerimiz çok büyük olduğu için bunların sayılarını artırmayı, bazı mahallerimize 2 tane yapmayı planlıyoruz. Bu açacağımız bilgi evlerini yavrularımız için yapıyoruz. Adı bilgi evi ama ben buraya semt konağı diyorum. Bu semt konağının içinde taziye evi, yanında muhtarlık, yan tarafından zabıta birimi ve belediyelerimizin tahsilat yerleri. Bilgisayar odaları, kadınlarımıza ve gençlerimize meslek edindirmeye yönelik çok sayıda kursun verileceği eğitim salonları, içerisinde spor aletleri bulunan spor salonu, kışın dışarıda spor yapmak zor olur diye böyle bir kapalı alanda spor salonu yapmayı düşündük. Çocuklarımız için kütüphaneler, kapalı otopark, oturma ve dinlenme alanları ile mahallenin ihtiyaçlarına göre değişik birimler yer alacak." diyerek, Bilgi Evleri'nin ve şehrin yetişmiş, büyük ağaçlarla süsleneceğini açıkladı.

Bir bilgi ve kültür şehri olan Erzurum'da, vatandaşlarımızın önemli ihtiyaçlarına cevap verecek olan bu projenin, bilgiye erişimi sağlayan düşünce ile oluşturulduğunu ifade eden Başkan Sekmen, "Günlük yaşamda ihtiyaç duyduğumuz bütün gereksinimleri karşılamak amacıyla hayata geçirilen Erzurum Bilgi Evleri Projesi; sosyal ve kültürel içerikli bir yatırımdır. Bugün burada temelini attığımız Bilgi Evi'ni şehrimizin tüm ilçelerine de inşa edeceğiz. Her ilçemizde böyle modern semt konakları olacak. 5 senenin sonunda Erzurum'u değiştirmiş olacağız. Söz verdik, yapıyoruz!" dedi.

2015 yılını Erzurum'un kalkınma ve yatırım senesi olarak ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yatırım ve hizmetlerle ilgilide bilgiler vererek,"Her alanda çalışmalar yapıyoruz. Bu şehir değişecek. Bu şehir, üretim ve yatırım şehri olacak. Bu düşüncemiz Allah'ın izniyle bir bir gerçekleşiyor. Erzurum ve ilçelerine eş zamanlı ve aynı ölçekte yatırımlar yapıyoruz. Bir yandan Avrupa'ya örnek teşkil eden çılgın projelerimizin temelini atıyor, diğer yandan alt ve üst yapıda, kentsel ve estetiksel dönüşümde çığır açıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin kaynaklarını, keşfedilmemiş özelliklerini ortaya çıkarıyor, topraklarımızdaki cevheri işliyoruz. Hınıs'ta, Aşkale'de, Çat'ta, Pazaryolu'nda, Erzurum'un her tarafına yatırım yapılması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

VİZYON 2023 Dergisi'nin birçok alanda ödüller verdiğini, belediyecilik alanında ise Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisine ödül verildiğini açıklayan Başkan Sekmen, " Bu seneki, dergi okuyucuları ve değerlendirme kurulu tarafından 'Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülü'ne bizim layık görülmemizin nedeni, şehirde modern belediyeciliği başlatmamız." dedi.

Başkan Sekmen, Bilgi Evleri Projesi'nde emeği geçen bütün mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, Yakutiye Bilgi Evi'nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitçi de konuşmasında, "Göreve geldiğimizde, 'Bütün yerleşim birimlerimizde eserlerimiz olacak' demiştik. Göreve geldiğimizin 14. ayında Erzurum'un değişik bölgelerinde yaklaşık 300 noktada çalışma yapıyoruz." diyerek, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydetti. Yapıldığı mahallenin ve ilçenin ihtiyacına göre içeriğinde değişiklikler olabilen Bilgi evlerinden birinin temelini Yakutiye'de attıklarını, Aziziye ve Palandöken Bilgi Evleri'nin de temellerini atacakların belirten Kiremitci, 2015 yılı sonuna doğru şehrin görünümünde önemli değişiklikler olacağını, 4 yıl sonra ise Erzurum'da çok büyük değişiklikler yapmış olacaklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Keskin de temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum'un 20 ilçesinde toplam 36 tane Bilgi Evi yapmayı planladıklarına dikkat çekerek, temeli atılan Yakutiye Bilgi Evi'nden başka Palandöken ve Aziziye Bilgi Evleri'nin de temel atma aşamasında olduğunu söyledi. 8 tane Bilgi Evi'nin ise ihale aşamasında olduğunu açıklayan Keskin, Bilgi Evleri ile mahallelerde ve ilçelerde sosyal dönüşümün başlangıcını yapmak istediklerini vurguladı. Konuşmasında, Bilgi Evleri'nin içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgi veren Keskin, mahalle ve ilçelerin taleplerine göre içeriğin şekilleneceğini belirtti.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde bilgi evinin temeli atıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Bilgi Evleri Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title