Haberler

Başkan Sekmen, Muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs ve Karaçoban’da muhtarlarla buluştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs ve Karaçoban'da muhtarlarla buluştu. İlçelerde devam eden kalkınma ve değişim hareketinin 2017'de de kat ve kat artacağını ifade eden Başkan Sekmen, mahalli idarelerin gözbebeği olan muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimin önemine dikkati çekti.

Sekmen, muhtarlara şöyle hitap etti: "Malumunuz olduğu üzere 'Büyük Devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar' vecizesini ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği ufukla aziz milletimize sizlerle birlikte hizmet vermekteyiz. Şu bir gerçektir ki; Muhtarlarımız, Büyük ve Güçlü Türkiye'nin birinci derecede temsilcileridir. Mahalli idarelerin yapıtaşı olan sizler yerel yönetimin hamisi ve bizim en büyük destekçimizsiniz. Bizler mahalli idareciler olarak muhtarlar olmadan asla başarılı olamayız. Muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak şehrimizin problemlerine hep birlikte çare üretiyoruz. İnşallah el birliğiyle bu güzel şehrin bütün sorunlarını en asgari seviyeye indireceğiz."

"Yeni bir istiklal mücadelesi içerisindeyiz"

Başkan Mehmet Sekmen, muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Sekmen, şunları kaydetti: "Demokrasimizin mihenk taşı olan sizlerle birlikte 15 Temmuz günü vatanımızın dört bir sathına ' Erzurum geçilmez, Türkiye bölünmez' diyerek İstiklal ve İstikbal mücadelesi verdik. Mukaddesatı, bayrağı ve ezanı için canını seve seve feda edecek olan Nene hatunlar ve kahraman yiğitlerimizle birlikte İslam'ın sancak şehri olan Erzurum'da vatan nöbeti tuttuk. Yüz yıl önce kadim coğrafyamızın her bir köşesinden, Anadolu'dan, Rumeli'ye, Orta Doğu'dan, Kafkasya'ya varıncaya kadar düşmana karşı omuz omuza mücadele eden ecdadımız İstiklali için Anadolu toprağını canı pahasına korumuştu. Bu mücadele sadece bir milletin var olma savaşı değil, insanlığın onuru için verilen kutsal bir mücadeleydi. İşte bugün de yerli, milli ve güçlü bir hükümet sistemi oluşturmak, vesayet sistemini tamamen ortadan kaldırmak için yeni bir İstiklal mücadelesi içerisindeyiz. Aziz milletimizin istikbali için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni vatandaşlarımıza ifade ederek, sandıkta vereceğimiz kararın bu topraklar ve İslam dünyası için ne denli önemli olduğunu sizlerle birlikte vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Ülkemiz ve milletimizin üzerine oynanan oyunların farkında olan değerli halkımız ve kıymetli muhtarlarımızın da yakında yapılacak olan referandumda gerekli olgunluğu göstereceğine inancım tamdır. Bu konuda muhtar olarak sizlere çok büyük görevler düşüyor. Güçlü bir Türkiye ve her alanda kalkınmış bir Erzurum için 'Karar milletimizindir' diyerek sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmeliyiz." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Karaçoban Erzurum Hınıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title