Haberler

Başkan Sekmen, " Erzurum, Projelerle Büyüyüp, Projelerle Kalkınacak"

ATA Teknokent tarafından organize edilen Erzurum’un ilk girişimci destekleme ekosistemi niteliğinde olan ’TeknoGP’ girişimci destekleme programının Proje Pazarı etkinliğinin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un projelerle büyüyüp, projelerle kalkınacağına vurgu yaparak, "Umut ediyorum ki Erzurum, girişimci ve bilim adamlarının yenilikçi fikir ve düşünceleriyle gelişerek her alanda kalkınmış bir şehir olacaktır.

ATA Teknokent tarafından organize edilen Erzurum'un ilk girişimci destekleme ekosistemi niteliğinde olan 'TeknoGP' girişimci destekleme programının Proje Pazarı etkinliğinin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un projelerle büyüyüp, projelerle kalkınacağına vurgu yaparak, "Umut ediyorum ki Erzurum, girişimci ve bilim adamlarının yenilikçi fikir ve düşünceleriyle gelişerek her alanda kalkınmış bir şehir olacaktır." dedi.

Erzurum'daki proje kültürünün gelişimine büyük katkı sunan Ata Teknokent'in ev sahipliğinde düzenlenen programda, teknoloji tabanlı iş fikirlerinin, 'Teknocipi 14' ile proje pazarına sunulacağını kaydeden Başkan Sekmen, 'Girişimci Destekleme Ekosistemi' olarak tanımlanan programın, ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin markalarının uluslararası pazarlarda temsil edilmesine katkı sunacağını açıkladı. Başkan Sekmen, "Sağlık, bilişim, turizm, hayvancılık, tarım, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojilerinde, şehrimizde öne çıkan sektörlerde girişimciliğin artmasını sağlayarak, katma değer üretimine olanak tanıyan bu program sayesinde Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde üretilen inovatif fikirler hayat bulacaktır." diye konuştu.

BİLİM ADAMLARI, HAYATIMIZI DAHA DA KOLAYLAŞTIRMANIN YOLLARINI ARIYOR

Bilim adamlarının, bilimin dayanağı olan bilginin, özellikle elektronik makineler aracılığıyla kullanıldığı bilişim ve teknoloji çağında, hayatımızı daha da kolaylaştırmanın yollarını aradığına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Başta imalat sanayi olmak üzere, ulaştırma, inşaat ve enerji sektörlerindeki gelişmelerin, toplumsal ve ekonomik değişimin itici gücü olan endüstri toplumu, bize yeni fırsatlar sunmamızı sağlıyor." diyerek, bilimin ve bilginin kenti Erzurum'da sadece eğitimde değil ekonomide de yeni ufuklar açan Atatürk Üniversitesi'nin, kent ve bölgesel ölçekte girişimcilere ve müteşebbislere 50 yılı aşkın bir süredir yeni imkan, fırsat ve projeler sunduğunu ifade etti.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK İNOVATİF FİKİRLERİ ÖNEMSİYORUZ

Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak inovatif fikirleri her daim önemseyen kurumsal bir kimliğe sahip olduklarını belirten Başkan Sekmen şöyle konuştu; "Bu bağlamda geçen yıl anket şeklinde gerçekleştirilen ve şehrin iş potansiyelini ölçmek adına yaptığımız veri analiz çalışmasında bu güzel şehrin genç ve yenilikçi dimağlarıyla buluşma imkanına sahip olduk. Elde ettiğimiz veriler ışığında şehrimizin ihtiyaçlarına binaen belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren ESMEK ile birlikte sektörlere ara eleman yetiştirmeye başladık. Bununla da yetinmeyip ülkemizin önemli özel sektör yöneticileriyle bir araya gelerek Erzurum'un yer altı ve yerüstü zenginlikleriyle yatırım alanlarını tanıttık. Geçtiğimiz aylarda Körfez ülkelerinin büyük işadamlarını Erzurum'da ağırladık. Kurum olarak tekstil ve ayakkabı üretimine ilişkin altyapımızı kurduk. Yakında hayata geçecek olan Canlı Hayvan Pazarı ve Borsası Projemizle Türkiye'nin ve komşu ülkelerin et ihtiyacını karşılamalarına önemli katkılarda bulunarak yeniden tarım ve hayvancılıkta lider şehir olacağız." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title