Haberler

Başkan Seçildi, Tüm Gözler Cumhurbaşkanı'na Çevrildi

Güncelleme:

İsmet Yılmaz'ın 4. turda Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Ankara'da tüm gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Meclis Başkanlığı seçimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevini vermek için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumunu bekleyip beklemeyeceği merak konusu oldu. Meclis Başkanı seçiminin ardından koalisyon seçenekleri içinde ibre, AK Parti-MHP koalisyonuna kaymaya başladı.

AK Parti'nin adayı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Meclis'te yapılan 4. tur oylamada Meclis Başkanı seçildi. Erdoğan, hükümet kurma görevini Meclis Başkanı seçiminden sonra vereceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün şu açıklamayı yapmıştı:

''Şu anda Meclis Başkanlığı seçim süreci devam ediyor.. Ondan sonra Divan Başkanlığı kurulacak ve bu önümüzdeki süreç içinde uygun bir günde Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini, Meclis'te en fazla sandalye sayısı olan parti genel başkanına, bir milletvekili olarak geçiyor resmi kayıtlarda, bu görevi verecek. Kendisinin de ifade ettiği gibi burada anayasanın çizdiği çerçevede bütün süreçler takip edilecek ve ondan sonra top siyasi partilerin sahasında olacak. İlerleyen günlerde o koalisyon görüşmelerinin nasıl ilerleyeceğini hep beraber göreceğiz. Ama burada Cumhurbaşkanımızın görevi, hükümeti kurma görevi verdikten sonra süreci izlemesi ve Anayasanın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde 45 günlük süreci yönetmesi olacak.''

Kalın, ''Yani, Başkanlık Divanı oluşmasını bekledikten sonra mı hükümeti kurma görevi verilecek?'' sorusu üzerine de, ''Onu bir kaç gün içerisinde görürüz'' demişti.

TÜM GÖZLER ERDOĞAN'DA

Meclis'teki seçimin ardından Ankara'da gözler, Erdoğan'a çevrildi. Erdoğan'ın, Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi vermesi için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumunu bekleyip beklemeyeceği merak konusu oldu. Erdoğan, bugün hükümeti kurma görevini verebilir. Başkanlık Divanı önümüzdeki salı günü oluşacak. Erdoğan, Başkanlık Divanı'nın oluşumunu beklerse hükümeti kurma görevi, önümüzdeki haftaya sarkabilecek.

KOALİSYON SEÇENEKLERİNDE İBRE BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

İsmet Yılmaz'ın seçilmesinin ardından koalisyon müzakereleri için iki ihtimalin ağırlık kazanması bekleniyor. Önceki gün ibre AK Parti - CHP koalisyonu yönündeydi. Ancak dün MHP'nin 4. turdaki geçersiz oy çıkışı ve grup konuşması ile AK Parti - MHP koalisyonu da yeniden gündemde öne çıkma eğilimi içine girdi. MHP'nin tutumu, AK Parti'ye dolaylı destek olarak yorumlandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (109)

serkan:

Mhp akp nin arka bahcesi. . bugun birkez daha belli oldu. .

26
27
yanıtYanıtla
Malatya 44Mobil-IOS:

Dahada MHP ye oy yok. Haram olsun

19
30
yanıtYanıtla
amasralımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Devlet bahçelinin ipi dün yaptıklarından sonra çekildi bir dahaki seçimde zor barajı aşar milliyetçilik bu değildir akp den ne farkı kaldı

19
27
yanıtYanıtla
özkan:

bundan sonra mhp ile işim olmaz

26
18
yanıtYanıtla
recep:

mhp ye oy verdim haram zıkkım olsun birdaha oy vermem

23
17
yanıtYanıtla
hasan:

Mhp nin Duruşunu alkışlıyorum. Mhp ye Bundan sonra oy vermeyeceğim diyenler Mhp ye zaten oy verenler sizler değildiniz ki ne Yapsaydı Mhp . Hdp nin adayını, oy verdiği kişilerimi destekleseydi. Doğru olan budur . Helal olsun Devlet Bahçeli Bin Oyum Olsa Binide sana feda olsun

30
9
yanıtYanıtla
HİÇ KUSURA BAKMAYINmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mhp kendince tutarlı davranmıştır. Üst akıl Chp Hdp Mhp yi birlestirip Ak partiyi bitirmek istiyordu. Chpyi parmaginda oynatan guc boyle istiyordu Hdpye muazzam medya nakit lojistik populer insan destegi sunan guc hatta bomba patlattirip milyonlarca kararsiz oyu yaniltan guc boyle istiyordu. Cunku tek dert 2013 ten sonra uretime gecen devleti bir an once durdurmaktı. Misirda basarmis brezilyaya ayar cekmislerdi.Sira bizdeydi. Sen kendi ALTAY tankini yaparsan,kendi helikpterini yaparsan,ANKA İHA yaparsan,3.havalimani ile olaganustu sayida ucusu Frankfurttan İstanbula çekersen,İmf ye borcu bitirirsen,kendi icak ve otomobilini yaparsan SENİ BİTİRMEYE KALKARLAR.

24
11
yanıtYanıtla
ruslan:

Helal olsun sayın bahçeliye bir Mhp li olarak gurur duydum dış mihrakların oyununa gelmedi yine önce vatan dedi helal olsun doğru karar . . . . . . bir arkadaş zaten aşağıda yorumda belirtmiş hdp yi medya pof pofladı bomba patlatıldı oy kaydırıldı chp destek verdi hdp ye oy olarak cemaat aynı şekilde biz bunları biliyoruz inşallah millet olarakta sizler görürsünüz ülkede ne oyunlar döndüğünü uyuma uyan etrafına bak

22
12
yanıtYanıtla
Zazaapo:

Ey muhafazakar Kürtler oylarımız kime gitti gördünüz mü? Yıllarca bizi asimile etmeye çalışan chp''ye oy vermişiz. Oysa bizi insan yerine koyan akp oldu bu yüzden nankörlük ettik.

22
11
yanıtYanıtla
anteli bozkurt:

mhp oy yok oyum artık chp ye

15
16
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title