Haberler

Başkan Sayar ve Yeşil 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Başbakan ile Görüştü

Ankara'da dün gerçekleşen 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'na Diyarbakır'dan katılan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklığoğlu'nun ev sahipliğinde dün Ankara'da yapılan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bakanların da katıldığı 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'na Diyarbakır'ı temsilen DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve Engin Yeşil'de katıldı. Kentteki sorunları paylaşan başkan Yeşil ve Sayar ardından Başbakan Binali Yıldırım ile özel olarak görüştü.

"Sur esnafından istenen evraklar, aranan kriterler ile yüzde 80'e ulaşamaz"

Görüşmenin ardından konuşan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Sur ilçesinde esnaf ve tüccara verileceği açıklanan 50 bin TL krediye erişimde, bozulan ticari sicilin ciddi bir engel olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz saha araştırmasında Sur esnaf ve tüccarının yüzde 80'lere varan kısmı, bu nedenle krediye ulaşamayacaktır. Bunun için de son bir buçuk yıldaki sıkıntılar nedeniyle sicili bozulan esnafa, krediyi veren kamu bankası Halk Bankası'nın sicil engeli konusunda kolaylaştırıcı yaklaşım içerisinde olması gerekmektedir. Ayrıca, gerçek ve tüzel kişilikli tacirlerin krediden faydalanma yönteminin de biran önce netleştirilmesi gerekiyor" dedi.

"Barış ve huzur yatırımı getirir"

Daha sonra konuşan DTB Başkanı Engin Yeşil ise, barış, huzur ve güven ortamının bölgeye yatırımı getireceğini söyledi. Yeşil, "Çözüm sürecinde yakaladığımız olumlu havayı yeniden yakalamamız için tekrardan sürece ihtiyaç duyuluyor. Bölgemiz başta olmak üzere özellikle ilimizde son bir buçuk yıldır yaşanan sıkıntılar nedeniyle ticari faaliyetlerde bulunan mevcut işletmelerimiz ciddi anlamda ekonomik kayıplara uğradı. Firmalarımız özellikle finansman sıkıntısı yaşamaktalar. İşletmelerimizin yaşadığı sıkıntılarını telafi edebilmesi ve firmalarımızın ekonomimizde etkin bir şekilde faaliyetlerine devam edebilmesi için, yeni yatırımlarda sağlanan faiz desteğinden mevcut işletmeleri de faydalandırmaktır. Aynı zamanda krediye ulaşmadaki engelleri kaldıracak tedbirler almak gerekiyor" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sayar Engin Yeşil Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title