Haberler

Başkan Savaş, Kanal B'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Güncelleme:

Programda Hatay'ın bugününe ve geleceğine ilişkin önemli detaylar paylaşan Başkan Savaş, ilk olarak EXPO 2016 Antalya'dan bahsetti.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Kasım Salı günü Kanal B'de yayınlanan, yapımını ve sunuculuğunu Mehtap Sürücü'nün üstlendiği ''Gündemin İçinden'' adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

"EXPO 2016 ANTALYA'DA HATAY'IN TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITTIK"

Hatay'ın EXPO 2016 Antalya hakkında da bilgi veren Başkan Savaş, "Hatay Türkiye'nin tarihi, kültürel ve jeopolitik konumu açısından en önemli şehirlerden bir tanesidir. Bildiğiniz üzere EXPO 2016 Antalya'ya doğa ve çocuk projelerimizle katıldık. EXPO 2016 Antalya'da Hatay'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini en güzel şekilde tanıttık. Aynı zamanda animasyonlarla Antakya'da dört mevsimin nasıl geçtiğini halkımıza sunduk. Ve oldukça yoğun ilgi gördük. Bu tanıtımların sonucunda Hatay'a ' En İyi Tarih Tanıtımı Ödülü' ile dönmek bizim için oldukça gurur verici" dedi.

"EXPO 2021 HATAY İÇİN UMUT IŞIĞI OLABİLİR"

EXPO 2021'in Hatay'da yapılması için de başvurunun gerçekleştirildiğine dair açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, "Başvurusunu yaptığımız EXPO 2021 için 2017 Mart ayında sonuç alacağız. Biz EXPO 2021'e 'Medeniyetler Bahçesi' adı altında katılarak Hatay'ın doğal güzelliklerini ve tarihi zenginliklerini paylaşmayı planlıyoruz. Beş buçuk yıldır Ortadoğu'da yaşanan kaos ortamında oldukça etkilendiğimizden dolayı EXPO 2021 Hatay için umut ışığı olabilir. Avustralya'dan ve Çin'den rakiplerimiz var. Ama biz inanıyoruz ki hem Çin hem de Avustralya'dan daha zengin bir geçmişe sahibiz. Bizler Hatay için oldukça umutluyuz. Halkımızın da umutlu olmasını ve bizlere destek vermesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"DİNİMİZİ, SANATIMIZI, KÜLTÜRÜMÜZÜ VE EĞİTİMİMİZİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORZ"

EXPO 2021'de Hatay'ın nasıl tanıtılacağı sorusunu yanıtlayan Başkan Savaş, "EXPO 2021'in Hatay'da olması için valimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile sık sık istişareler gerçekleştiriyoruz. Fikir alışverişinde bulunarak profesyonel bir ekip kuruyoruz. Ve burada Hatay'da var olan 13 medeniyeti tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Dinimizi, sanatımızı, kültürümüzü ve eğitimimizi geçmişten geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Hatay için ve çevre için EXPO 2021 bizim için oldukça önemli" dedi.

"ORTADOĞU'DAKİ KAOSUN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ VE TÜM DÜNYAYA BARIŞIN HAKİM OLMASINI İSTİYORUZ"

Savaşın Hatay'a yaşattığı olumsuzluklardan söz eden Başkan Savaş, "Ortadoğu'da yaşanan kaos ortamı maalesef Hatay'ı hem ekonomik hem de psikolojik olarak olumsuz etkiledi. Suriye'de yaşanan savaştan sonra Suriyeli vatandaşların Hatay'a göç etmesiyle ekonomimiz durma noktasına geldi. Böylece esnaflarımız da çok büyük sıkıntılar çekmeye başladı. Suriyeli misafirlerimizin ucuza çalışması, gençlerimizin iş bulmasını zorlaştırdı. Ortadoğu'daki kaosun bir an önce bitmesini ve tüm dünyaya barışın hakim olmasını istiyoruz. Ve savaşın vermiş olduğu yıkımlar bir an önce inşa edilerek, endüstrinin yapılanması ile de hem Hatay hem de komşu ülkeler ile de ortam güvenli ve rahata kavuşur" açıklamasında bulundu.

"HATAY DİN, MEZHEP VE ETNİK KÖKEN GÖZETMEKSİZİN HERKESİN KARDEŞÇE YAŞADIĞI BİR ŞEHİR"

Suriye'de yaşanan savaşın Hatay'da da savaş ortamının varmış gibi gösterilmesi ile Hatay'ı olumsuz etkilediğine vurgu yapan Başkan Savaş, "Suriye'de yaşanan savaştan dolayı Hatay sınır il olduğundan dolayı herkese yanlış aksettirilerek burada savaş ortamı varmış gibi bir algı yaratıldı. Bu süreçte de Hatay ekonomi ve turizm açısından oldukça düşüş yaşayarak çok yara aldı. Hatay din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin herkesin kardeşçe yaşadığı bir şehir. Komşu ülkede yaşanan olumsuzluklara rağmen omuz omuza vererek birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz" dedi.

"HATAY'IN TARİHSEL, KÜLTÜREL, SOSYAL, EKONOMİK VE TURİSTİK DEĞERLERİNİ ANKARALILARA TANITACAĞIZ"

Başkentte Hatay Günleri'nin 2-6 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi(AKM)'de gerçekleştirileceğine değinen Başkan Savaş, "Hatay'ın tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve turistik değerlerini Ankaralılara tanıtacağız. Amacımız Hatay'ın lezzetlerini herkese tanıtmak. Oldukça zengin bir yemek kültürüne sahibiz. Her mezhebe ev sahipliği yapan bir şehir olarak Hatay'ın güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bizim kültürümüzü burada gören vatandaşların Hatay'a gelerek burada geleneksel yemeklerimizi tatmalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"UMUDUN OLACAĞI VE YEŞERECEĞİ HER YERDE HATAY'IN OLMASINI İSTİYORUZ"

Hatay'a hakedilen değerin verilmesi amacıyla uluslararası fuarlara katıldık. Dünya'nın en büyük fuarları arasında yer alan MİPİM'e katılarak Hatay'ı dünyaya tanıttık. Ayakkabıcılık, mobilyacılık ve tarım sektöründe oldukça başarılı bir şehiriz. Hatay'ın da nerede tanıtılması gerekiyorsa imkanlarımız doğrultusunda çalışmalara devam edeceğiz. Umudun olacağı ve yeşereceği her yerde Hatay'ın olmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"HATAY'IN TEŞVİK İLİ OLMASI İÇİN DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Hatay'ın son zamanlarda yaşanan kaos ortamından dolayı maddi ve manevi olumsuz etkilendiğinin altını çizen Başkan Savaş,"Komşu ülkemizde yaşanan olumsuzluklar Hatay'a oldukça derin yaralar açtı. Her yönüyle negatife dönüşen bir ekonomimiz oluştu. Hatay olarak rahatlamamız için devletimiz ve hükümetimizin bizlere destek vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title