Haberler

Başkan Sargül, Keskin'in Mezarını Ziyaret Etti

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 13 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski Hakkari Belediye Başkanı ve gazeteci-yazar Abdurrahman Keskin'in taziyesine katılmak üzere Hakkari'ye geldi.

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 13 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski Hakkari Belediye Başkanı ve gazeteci-yazar Abdurrahman Keskin'in taziyesine katılmak üzere Hakkari'ye geldi.

Sabah saatlerinden Van'dan kara yolu ile Hakkari'ye gelen Mustafa Sarıgül, Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Özgürlük Meydanı'nda eski Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Büyük bir araç konvoyu ile Hakkari'ye gelen Sarıgül, ilk önce Dağgöl Mahallesi'nde, eski Hakkari Belediye Başkanı gazeteci-yazar Abdurrahman Keskin ile bir süre önce Van'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardeşi Av. Cumhur Keskin'in mezarlarını ziyaret etti.

Sarıgül, daha sonrada Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Çarşı merkezinde halkla bir araya gelerek vatandaşlarla tek tek tokalaşan Sargül, belediye binası önünde kalabalık vatandaş gurubu tarafından karşılandı.

Sargül, belediye binası salonunda Belediye Başkan Vekili Selim Engin ve belediye encümenleri tarafından karşılandı. Belediyede bir konuşma yapan Başkan Sargül, gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Belediye başkanlığımızı yapan barışa, özgürlüğe, demokrasiye son derece büyük önem veren ve Hakk'a yürüyen merhum Abdurrahman Keskin reisimizin taziyesi münasebetiyle buraya geldim. Ben bir kez daha Hakkari halkına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, Allah taksiratını af etsin. Belediyeler, yerel yönetimler demokrasinin ana damarıdır. Gittiğimiz her yerde bir kez daha hiçbir düşünce farkı gözetmeden belediyelerimize uğramayı demokrasi anlayışım olarak görüyorum. Demokrasinin kurum ve kuruluşlara yerleşmesi, yerel yönetimlerin güçlenmesiyle eşdeğerdir. Bu nedenle tüm Hakkari'deki yurttaşlarım adına belediyemizi ziyaret etmekten çok mutluyum" diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Selim Engin ise, Sarıgül'ün ili ziyaret etmesinin kendilerini son derece sevindirdiğini ifade ederek, "Gerçekten sadece Hakkari Belediyesi'nin değil, tüm belediyelerin ziyaret edilmesi gerekir. Tüm belediyelerle halkın arasında köprü kurulması gerekir. Ziyaretlerin hem Doğu'ya hem de Batı'ya köprü olacağını düşünüyorum" dedi.

Sarıgül, daha sonra merhum Abdurrahman Keskin'in oğlu eski Hakkari Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin'in evine taziye ziyaretinde bulundu.

Sarıgül'ün, Hakkari-Van karayolu üzerindeki Sümbül Mahallesi'nde Barış Anneleri tarafından kurulan "Barış Çözüm Süreci Çadırı'nı ziyaret ederek Hakkari'den ayrılacağı belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdurrahman Keskin Mustafa Sarıgül İstanbul Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title