Haberler

Başkan Şahin Partililerini Bilgilendirdi

Güncelleme:

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, belediye çalışmaları ile ilgili olarak partililerini bilgilendirdi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, belediye çalışmaları ile ilgili olarak partililerini bilgilendirdi. 1999 yılından bugüne Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Şahin, partililerine; "Hedef 2014 diyorum. CHP bayrağı belediye burçlarından ne 2014'te, ne 2023'te, ne de daha sonra inecek. Destek ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Siz varsanız biz varız" diye seslendi.

Başkan Tahir Şahin'in ev sahipliğinde Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya CHP Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı, CHP'li İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda ön seçim ve kongre delegesi katıldı.

Düzenlenen kokteylin ardından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Belediye çalışmaları, 30'ar dakikalık iki bölüm halinde hazırlanan sinevizyon gösterimi ile anlatıldı. Alt yapı yatırımları, oluşturulan yeni tesisler, eğitim, spor, kültür ve sanat hizmetleri gibi faaliyet gösterilen her alandaki çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Akıncı, "Bugün burada; 1999 yılından bu yana kendini Menemen'e adayan, yürekli, çalışmaktan yorulmayan, kentini kent yapan, halkına hesap vermeyi görev kabul eden Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin'in icraatlarını dinlemek için toplandık. 1999'da Belediyeyi devraldığında çay bardağı olmayan, kasası boş bir belediyeydi. Ne hale geldiğini birazdan göreceksiniz" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde özellikle CHP'li belediye başkanlarına yönelik yoğun soruşturmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Akıncı, sözlerine şöyle devam etti: "Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin; seçildiği günden bu yana, özellikle AKP iktidarında tüm muhalefet belediye başkanları gibi yüzlerce soruşturma geçirdi. Şimdiye kadar iki ceza aldı. Biri, Mahkeme Camii'nde halkın rahatı için yaptığı düzenlemeden dolayı, diğeri ise bir apartmanın alt katında iki dükkan arasındaki duvarı yıktırmadığı için. Bu iki ceza da ertelendi. Menemen Belediyesi'nden müfettişler daha dün ayrıldılar. Gün yok ki yeni müfettişler, yeni şikayetleri araştırmak için gelmesin. Bakın geçen günlerde genel basında bir harita yayınlandı. AKP iktidarının, iktidara geldiğinden bu yana soruşturma geçiren Belediyelerin haritası, yerleri işaretlenmiş. Yüzde90'ı CHP'li belediye başkanları, bir kısmı da diğer muhalefet partisi belediye başkanları."

Ülkenin iyi yönetilmediğini öne süren Akıncı, "2012'in Aralık ayında Sanayi üretiminde yüzde 3.8 düşme var. Bakın köylü ve çiftçiye perişan. Daha geçen hafta bir genç köylü haciz nedeniyle intihar etti şehrimizde. Ülkemizde fabrikalar kapanıyor. İşsizlik hat safhada. Ücretli perişan. Artık satacak fabrika bulamayan AKP iktidarı; işçinin, emekçinin, köylünün, yoksulun ekmeğine, aşına göz koydu. AKP çok güzel adalet sarayları yaptı. Fakat adaletin ülkemizde ne halde olduğunu görüyorsunuz. Ankara'da Adliye Sarayı kapatılıyor. İcra Mahkemeleri'nin olduğu bir İcra Sarayı yapılıyor. Türkiye'de icra dosya sayısı 20 milyonu bulmuş. Yani ülke insanları çok ciddi ekonomik sıkıntı içinde. Ülkemiz gerçekten yanıyor. Bir zamanlar ben Ergenekon'un savcısıyım diyen Tayyip Erdoğan daha geçen gün Ergenekon'dan yargılanan birisini ziyaret etti. Bu paşalar ve gazeteciler niye içeride demeye başladı.

Bu kadar ikiyüzlülüğü anlatmak mümkün değil" diyerek, sözlerini Ahmet Arif'in "Anadolu" isimli şiiri ile noktaladı.

Belediye hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısının öncelikle Büyükşehir'de yapıldığını ve ardından 30 ilçede yine CHP İl Başkanlığı talimatıyla gerçekleştirildiğini anlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "İlçemize yapmış olduğumuz hizmetleri sizlere aktarmaya, bilgilendirmeye çalıştık. Bunların içinde mutlaka unuttuklarımız da var. Menemen daha çağdaş olmayı hak ediyor. Biz de belediye başkanınız, kardeşiniz, arkadaşınız, dostunuz olarak bu hizmetlere katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Menemen'in ihtiyaç duyduğu farklı projelere de imza attıklarını hatırlatan Başkan Şahin, şöyle konuştu: "Asarlık Belediye Dershanemizde her ay 50 milyar para harcayarak bu hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Belki o bütçeyi Asarlık'ta yollara ayırsak bugün girmediğimiz yolumuz kalmazdı. Ama bu hizmeti yapmasak bugün için 76 çocuğumuz üniversitelerin ciddi fakültelerine giremeyecekti. Burada bin öğrencimiz varsa 200'ü Menemen merkezden, Emiralem ya da Türkelli'den gidiyor. Tek amacımız var; hem çocuklarımızın eğitimine hem de bu ülkenin birlik ve beraberliğine katkı koymak."

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

10 yıldır Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile uğraştıklarını belirten Başkan Şahin, bu yatırımın Menemen için önemini şu sözlerle ortaya koydu: "Kamulaştırma ve altyapı çalışmalarına bugüne kadar 35 milyon dolar gibi ciddi bir rakam harcanmış. Bu günkü para ile 50 trilyon bütçe. İşin sonuna gelme noktasındayız. Çok ciddi bir yatırım bu. Keşke bize kalmayıp bizden önce gelebilseydi. 5 bin arkadaşımız burada çalışacak. Menemen Belediyesi'ne her yıl yaklaşık 15 milyon bütçe sağlanacak. Küçük ve orta ölçekli esnafa getirisini ben düşünemiyorum bile."

Gerçekleştireceği projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Şahin; yeni belediye hizmet binasının 4 ay içinde ihale aşamasına geleceğini belirterek, "Ekonomimiz müsaade ederse 1 yıl içerisinde yeni belediye hizmet binamızı yapıp, halkımızın hizmetine sunucağız" diye konuştu.

Menemen'e hizmet etmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Menemenimi seviyorum. Genel Başkanımın dediği gibi, evet 'Tahir Şahin sapına kadar CHP'lidir. Hizmete bu güne kadar nasıl devam ettiysek, bundan böyle de aynı şekilde, aynı heyecanla devam edeceğiz. Partili partisiz tüm Belediye Ailesi olmak üzere herkese huzurlarınızda teşekkür ederken, hedef 2014 diyorum. CHP bayrağı Belediye burçlarından ne 2014'te, ne 2023'te, ne de daha sonra inecek. Destek ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Siz varsanız biz varız" diyerek sözlerini noktaladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menemen Belediyesi İsmail Akıncı Ak Parti Asarlık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title