Haberler

Başkan Şahin, Herkesi Gaziantep'i Keşfetmeye Davet Etti

Kral FM'de yeni başlayan Kral Tatil Programının ilk konuğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu.

Ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen, gizli cennet köşelerinin tanıtıldığı programa konuk olan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep'in tarihi, kültürel mirası ve zengin mutfağı ile Türkiye'nin en fazla turist çeken illerinden biri olduğunu söyledi.

Şahin, "Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan medeniyetler beşiği Gaziantep günümüzde baklavası ile anlıyor. Ama büyük bir kültürel ve tarihi zenginliğe sahip bu kenti sadece baklavası ile anmak bence büyük bir haksızlık olur. Gaziantep pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için topraklarında birçok tarihin izini taşıyor.

Öyle ki, kentimizde sahip olduğumuz 13 müzede bu değerleri görmek, bu medeniyetlerin izlerini takip etmek mümkün. Gaziantep insanlık tarihi kadar eski büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Zengin İpek Yolu'nun geçtiği, ünlü Seyyah Evliya Çelebi'nin notlarında Ayıntab-ı Cihan yani Dünyanın Gözbebeği dediği bu şehri anlatmaya ne kalem yeter ne de dil" dedi.

MEDENİYETLER ŞEHRİ GAZİANTEP

Kentin en büyük özelliğinin muhteşem bir tarih, muhteşem bir kültür hazinesine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, "Bu tarih ve kültür beraberinde büyük bir de medeniyet getiriyor. Hitit Uygarlığının en zengin döneminin izlerini Karkamış Antik Kenti ile Roma Döneminin yine zenginliğini görebileceğiniz Zeugma Antik Kenti bunun en belirgin örnekleri. Diğer taraftan Selçuklu'dan Osmanlıya uzanan hanları, hamamları ile zengin bir miras hala bu kentte yaşatılıyor.

Yakın tarihimize baktığımızda genç Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış destansı direniş mücadelesi ile ülkemize ve dünyaya emsal olmuş bir kent Gaziantep. İkinci Çanakkale Mücadelesi olarak nitelendirebileceğimiz bu kurtuluş ve varoluş mücadelesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün iltifatlarına da mazhar olan bu kent aynı zamanda Ulu Önder'i kendisine fahri hemşehri olarak kabul eden ve nüfus cüzdanına yazdıran bir kenttir. Biz her yıl 26 Ocak tarihini yani Ulu Önder'in bu kente teşriflerini İki Gazinin Buluşması olarak nitelendiriyoruz" diye konuştu.

ÜMİDİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman, kentimize yerli ve yabancı turist geldiğinde görebileceği Zeugma Antik Kenti, Dülük Antik Kenti, Karkamış Antik Kenti gibi antik kentler var. Rum Kale ve Yesemek gibi zenginliklerin yanı sıra inanç turizmine de potansiyel oluşturan değerler var. Bunlarla beraber dünyaya nam salmış bir gastronomi kültürü, mutfak, muhteşem bir çeşitlilik var.

Ziyaretçilerimiz hem medeniyetlerin zenginliklerini hem şehrin gelişebilme gücünü, modern ve çağdaş şehirciliği beraberinde görerek bu kentten ayrılıyorlar. Yani hem yerelle hem de küreseli, gelenek ve geleceği birleştiren, bir şehir, sanayi ile kültür, sanatı birleştiren, kucaklayan bir şehir görecekler.

Gelen turisti bu kentte daha fazla tutmayı hedefleyen bir şehri ortaya çıkarmaya çalışan bir yerel yönetim anlayışını benimsiyoruz. Çünkü elimiz çok güçlü, çok güçlü bir potansiyel var. Dinamikleri harekete geçirmek için 10 yıldan bu yana sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde 5 yıldızlı otel sayını 1'den 11 yükseltmiş muhteşem bir gelişim göstermiş bir şehir. Bunları hepsini bir araya getirmek yarınlar adına çok büyük bir umut veriyor. Bizler de bu ümidi gerçeğe dönüştürmek için bu medeniyet yolculuğuna devam edeceğiz" diye ifade etti.

Kral FM frekanslarından canlı yayınlanan programda ayrıca Gaziantep'in lezzet değerlerinin yanı sıra hayvanat bahçesi gibi Türkiye'de ve dünyada ün salmış mekânları hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep İpek Yolu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title